فواید لیمو برای سلامتی – شیمیشی

لیمو فواید زیادی برای سلامتی دارد. این میوه سرشار از ویتامین C است که خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و در کنترل وزن موثر است.

به گزارش شیمیشیلیمو دارای مواد مغذی زیادی مانند ویتامین C و فیبر است. این مواد مغذی مزایای زیادی برای سلامت بدن دارند و در رفع نیازهای تغذیه ای موثر هستند.

سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند

لیمو از گروه مرکبات است و سرشار از ویتامین C و فولات (B9) است که با مهار استرس اکسیداتیو (استرس اکسیداتیو ناشی از افزایش مولکول های ناپایدار یا رادیکال های آزاد)، کاهش التهاب و کاهش التهاب نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی ایفا می کند. کمک به واکنش های محافظتی بدن

خطر سکته مغزی را کاهش می دهد

رژیم غذایی یکی از مهم ترین عوامل افزایش خطر سکته مغزی است، اما با تغییر سبک زندگی می توان این خطر را تا 80 درصد کاهش داد.

فلاونوئیدهای گیاهی موجود در مرکبات خطر سکته مغزی ایسکمیک را در زنان کاهش می دهد. بر این اساس، مصرف بیشتر فلاونوئیدها ممکن است به کاهش نارسایی قلبی، بیماری ایسکمیک قلبی و سکته کمک کند.

فشار خون را کاهش می دهد

فلاونوئیدها و عصاره پوست لیمو ممکن است فشار خون را کاهش دهند. خوردن لیمو بر فشار خون سیستولیک – عدد بزرگ در تست فشار خون – تاثیر منفی می گذارد و آن را کاهش می دهد.

هنگامی که فلاونوئیدها با میکروبیوم روده (میکرو ارگانیسم های موجود در دستگاه گوارش) تعامل می کنند، متابولیزه می شوند و از قلب محافظت می کنند. عمل آنها باعث کاهش فشار خون می شود و 15 درصد از این کاهش به دلیل ارتباط بین غذاهای غنی از فلاونوئیدها و فشار خون سیستولیک است.

اول از سرطان جلوگیری می کند

نتایج به دست آمده از متاآنالیز (متاآنالیز) نشان می دهد که مصرف زیاد میوه ها خطر ابتلا به سرطان ریه را تا 9 درصد کاهش می دهد. برگ های مرکبات نیز خاصیت ضد سرطانی دارند. کارشناسان با مطالعه نتایج تحقیقات روی دو نمونه سرطانی به خاصیت ضد سرطانی پوست مرکبات پی بردند و استفاده از آن را به عنوان مکمل غذایی توصیه کردند.

جذب آهن را افزایش می دهد

لیمو به دلیل وجود مقادیر بالای ویتامین C در مرکبات، فراهمی زیستی آهن (مقدار آهن موجود در بدن) و در دسترس بودن آهن (مقدار آهن موجود در بدن برای جذب) را افزایش می دهد.

ترکیب غذاهای غنی از آهن با ویتامین C به جذب بهتر آهن کمک می کند. متخصصان خوردن این غذاها را با هم توصیه می کنند، اما نوشیدن جداگانه آنها نیز مفید است.

تحقیقات نشان می دهد که حتی زمانی که ویتامین C به طور جداگانه مصرف شود، جذب آهن را افزایش می دهد. در واقع، میزان ویتامین C مهمتر از زمانی است که آن را مصرف می کنید.

در حفظ سلامت صورت موثر است

عصاره مرکبات ممکن است در جلوگیری از پیری یا کاهش علائم پیری موثر باشد. آب مرکبات و عصاره مرکبات با کاهش آسیب سلولی و ضخیم شدن و چین و چروک و افزایش محتوای کلاژن پوست تاثیر بسزایی بر روی پوست دارند.

از آسم جلوگیری می کند

رژیم غذایی نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به آسم دارد و مصرف مرکبات نیز با پیشگیری از آسم مرتبط است.

نتایج مطالعات در این زمینه نشان می دهد که مصرف روزانه میوه و سبزیجات خطر ابتلا به آسم و احتقان را کاهش می دهد. مصرف بیشتر مرکبات نیز خطر ابتلا به علائم آسم را کاهش می دهد.

به کاهش وزن کمک می کند

لیمو باعث می شود سریعتر احساس سیری کنید.

در یک کارآزمایی تصادفی، آنها پاسخ گلیسمی (نحوه تأثیر کربوهیدرات ها بر قند خون) و اشتها را پس از خوردن نان با آب، چای یا آب لیمو ارزیابی کردند.

کارشناسان اعلام کرده اند که آب لیمو در مقایسه با آب، حجم معده را 1.5 برابر افزایش می دهد و در کاهش اشتها موثر است.

مواد مغذی موجود در لیمو

لیمو یک ماده مغذی و کم کالری است که حاوی 18 کالری، 0.6 گرم پروتئین، 5 گرم کربوهیدرات، 2 گرم فیبر، 1.5 گرم قند کل، 15 میلی گرم کلسیم، 5 گرم منیزیم، 9 میلی گرم، 9 میلی گرم 9 میلی گرم حاوی 1 میلی گرم سدیم و 6 میکروگرم فولات است.

کمبود ویتامین C چه تاثیری بر بدن دارد؟

کمبود مزمن ویتامین C در بدن می تواند باعث زردی شود که می تواند کشنده باشد. علائم این بیماری عبارتند از: خستگی، خونریزی لثه، ضایعات پوستی قرمز یا بنفش (جوش)، درد مفاصل، افسردگی، زخم هایی که بهبود نمی یابند، از دست دادن دندان و کم خونی.

آیا نوشیدن لیمو می تواند مضر باشد؟

لیمو به طور کلی برای نوشیدن بی خطر است، اما اعتدال مهم است.

به گزارش ایندیپندنت، افراد مبتلا به رفلاکس اسید، کسانی که به لیمو و مرکبات حساسیت دارند و کسانی که زخم دهان دارند باید از مصرف لیمو و محصولات حاوی لیمو پرهیز کنند، زیرا لیمو می تواند این علائم را بدتر کرده و ضایعات را تشدید کند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا