شیوهنامه بهداشتی برگزاری مراسم اعتکاف ۱۴۰۲
معاون بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرد؛
معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طی نامهای به معاونتهای بهداشتی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور مقررات بهداشتی برگزاری مراسم اعتکاف ۱۴۰۲ را ابلاغ کرد.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان خبرگزاری علم و فناوری، کمال حیدری، دستیار وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامه ای به معاونت بهداشتی دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور. کشور. ، دستورالعمل بهداشتی مراسم اعتکاف سال 1402 را اعلام کرد.
حیدری در ابلاغ این قانون تصریح کرد: با عنایت به اینکه مدیریت صحیح مراسم، اجرای دستورالعمل ها و نظارت بر پروتکل های بهداشتی برای حفظ و ارتقای سلامت جامعه که از وظایف نظام سلامت است. ، از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ لذا با توجه به شرایط شیوع بیماری های تنفسی، توصیه های زیر به عنوان نکات مهم این سیاست ارائه می گردد:
1- تشریفات در مساجد با امکانات و شرایط بهداشتی مناسب برگزار شود.
2- برای پیشگیری از بیماری های تنفسی تهویه مناسب ضروری است.
3- توصیه می شود افرادی که علائم بیماری تنفسی دارند در مراسم و مجالس شرکت نکنند و هنگام مراجعه از ماسک استفاده کنند.
4- برای افراد پرخطر و مبتلایان به بیماری های خاکی استفاده دائمی از ماسک توصیه می شود.
ه- رعایت بهداشت فردی برای همه افراد الزامی است.
6- قبل از مراسم باید فرش ها تمیز و ضدعفونی شوند.
7- ظروف زباله درب دار در داخل حیاط مسجد و سرویس های بهداشتی و سرویس های بهداشتی و تاسیسات آبیاری به تعداد کافی کیسه زباله قرار داده شود.
8- زائران وسایل مورد نیاز استراحت مانند پتو، بالش و ملحفه را به همراه داشته باشند.
9- مواد غذایی موجود در مساجد باید دارای شرایط بهداشتی بوده و به طور مداوم نظافت، شستشو و ضدعفونی شوند.
10- پوستری که آموزش شستن دست ها را می دهد در توالت فرنگی قرار می گیرد.
11- وجود صابون مایع در سرویس های بهداشتی و دستشویی مساجد برای کلیه سکوهای شستشو الزامی است.
12- ضدعفونی فضاها و سطوح مشترک، دست ها، درها، صندلی ها و میکروفون ها با مواد ضدعفونی کننده مناسب.
13- آب خوری هر روز با مواد ضدعفونی کننده مناسب ضدعفونی و از آب خوری های عمومی جمع آوری شود.
14- ورود افراد مختلف به مخزن آب حرام است و از مخزن آب برای وضو گرفتن استفاده نشود.
15- توزیع غذا در کمترین زمان قبل از دو ساعت پس از پخت و به صورت گرم و با بسته بندی تمیز انجام شود.
16- غذای پخته شده را به مدت طولانی حداکثر دو ساعت در دمای اتاق نگذارید و در صورت نیاز به نگهداری بیش از دو ساعت غذای پخته شده را در دمای زیر 4 درجه سانتیگراد یا بالای 63 درجه سانتیگراد روی گاز نگهداری کنید. . تا زمانی که دمای غذا به زیر 63 درجه نرسد.
17- غذاها و نوشیدنی هایی که توزیع می شود باید بسته بندی شده باشد.
18- از به اشتراک گذاشتن نوشیدنی و چای در لیوان های معمولی خودداری کنید.
19- بهتر است از قاشق، کاسه و بطری تکی استفاده کنید و در صورت استفاده از قاشق، کاسه و بطری یکبار مصرف، از ظروف یکبار مصرف مناسب و زیست تخریب پذیر استفاده کنید.
20- آب بسته بندی با مجوز قانونی و تاریخ انقضا مجاز به توزیع به مقدار کافی می باشد.
21- از نوشیدن چای و مایعات داغ در فنجان های یکبار مصرف شفاف خودداری کنید.
22- از بسته بندی و توزیع مواد غذایی در ظروف نامناسب، پلاستیکی و قومیتی یکبار مصرف خودداری کنید.
23- سبزی و میوه را بدون تمیز کردن توزیع نکنید.
24- میوه ها را قبل از خوردن با آب تمیز بشویید و حتما پوست آن ها را جدا کنید.
25- در هنگام توزیع هندوانه و سالاد، رعایت چهار مرحله پاکسازی سبزیجات و میوه ها الزامی است و توصیه می شود از سالادها و سبزیجات بسته بندی شده با مجوز ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود.
26- کلیه افرادی که به سرو غذا مشغولند مخصوصاً کسانی که به تهیه و توزیع غذا مشغولند.
25- در هنگام توزیع سبزی و سالاد، رعایت چهار مرحله پاکسازی سبزی و میوه ضروری است و توصیه می شود از سالادها و سبزیجات بسته بندی شده با مجوز وزارت بهداشت استفاده شود.
26- کلیه افرادی که به عشایر خدمت رسانی می کنند به ویژه کسانی که به تهیه و توزیع غذا می پردازند با رعایت بهداشت فردی همیشه در هنگام خدمت از ماسک و دستکش استفاده کنند.
27- عدم سیگار کشیدن در محل مراسم به دلیل تأثیر آن در تضعیف سیستم ایمنی و مستعد ابتلا به ویروس الزامی است.
28- پیگیری جدی اجرای پروتکل پیشگیری و مراقبت از بیماری های تنفسی توسط خادم و متولیان برگزاری مراسم.
29- زائران از وسایل خود مانند قرآن و کتاب، نماز، آنلاین، حصیر، رسوا، خیمه و مانند آن استفاده کنند.
30- کلیه اقلام اجتماع از قبیل آنلاین، تسبیح، کتب دعا، قرآن، میز و صندلی سالمندان، لباس و چادر اجتماع و ….