رویترز: جنگ غزه ضربهای مهلک به اقتصاد اسرائیل میزند
مقامات رژیم صهیونیستی به این نتیجه رسیدهاند که آسیب اقتصادی عملیات «طوفان الاقصی» و حمله به غزه چنان شدید است که تلآویو تا امروز مشابه آن را تجربه نکرده است.
به گزارش شیمیشی، رسانه غربی میگوید ضربه اقتصادی وارده به رژیم صهیونیستی در پی جنگ با مقاومت فلسطیم چنان وسیع خواهد بود که در دهههای اخیر بیسابقه است.
در گزارش رویترز آمده است: هر روز تعطیلی تنها در بخش ساختوساز، روزانه ۳۷ میلیون دلار به اقتصاد اسرائیل ضربه میزند.
اقتصاد رژیم صهیونیستی ارزشی حدود ۵۰۰ میلیارد دلار دارد و تخمین زده میشد که رشد اقتصادی این رژیم در سال میلادی جاری حدود سه درصد باشد اما با عملیات طوفان الاقصی و تهدید تلآویو مبنی بر حمله زمینی به غزه، مردم سرزمینهای اشغالی پول خود را به جز غذا برای چیزی صرف نمیکنند.
همچنین فراخوانده شدن صدها هزار سرباز ذخیره باعث شده تا نیروی انسانی در سرزمینهای اشغالی کاهش شدیدی پیدا کرده و زنجیره تأمین از بنادر به فروشگاهها مختل شود. از سوی دیگر، کارفرمایان نیروهای خود را به مرخصی اجباری فرستادهاند.
فناوریهای پیشرفته
بسیاری از کارکنان فروشگاهها به ارتش فراخوانده شدهاند و مابقی هم از ترس، در محل کار خود حاضر نمیشوند.
نیمی از ظرفیت هتلها به ساکنان اراضی اشغالی در مرز غزه اختصاص یافته که از آنجا گریختهاند و نیمه دیگر اتاقها خالی هستند. با وجود اینکه بسیاری از کارخانهها هنوز به فعالیت خود ادامه میدهند، اما در تأمین مواد اولیه و ارسال محصولات به خریداران با کمبود راننده کامیون مواجه هستند.
همچنین آمارها نشان میدهد که استفاده ساکنان اراضی اشغالی از کارتهای اعتباری نسبت به سال گذشته ۱۲ درصد کاهش یافته است.
حتی صنعت فناوری پیشرفته که در دوران کرونا به شکوفایی رسید، حالا با مشکل مواجه شده است. این فناوریها حدود ۱۸ درصد از تولید ناخالص داخلی این رژیم و نیمی از صادرات آن را تشکیل میدهند. مدیر مالی شرکت «تتارِی» میگوید: وقتی با یک تهدید وجودی مواجه هستید، کارهای روزمره مختل شده و در نتیجه تولید روزبهروز کاهش مییابد.
۱۲ نفر از ۸۰ کارمند این شرکت در سرزمینهای اشغالی به ارتش فراخوانده شدهاند. دیگران هم با تعطیلی مدارس، باید از کودکان خود مراقبت کنند. همچنین خطر حمله راکتی هر لحظه وجود دارد.
بر اساس این گزارش، مدیران این شرکتها در اطمینان خاطر دادن به سرمایهگذاران خود مبنی بر تضمین سودشان راه دشواری دارند.
همچنین بسیاری از این شرکتهای نوپا در دوره تأمین مالی قرار دارند و با خطر اتمام بودجه مواجه هستند.
بحران عاطفی
رژیم صهیونیستی وعده داده که در هزینه برای این جنگ هیچ محدودیتی نداشته باشد و به خانوادهها و کسبوکارهایی که آسیبدیدهاند، کمک کند. این یعنی بدهی مضاعف برای این رژیم.
رژیم صهیونیستی در جنگ ۳۳ روزه با حزبالله لبنان هم شاهد آسیبهایی به اقتصاد خود بود، اما این بار ماجرا فرق دارد.
به گزارش رویترز، در حال حاضر رژیم صهیونیستی و ساکنان اراضی اشغالی یک «بحران عاطفی» را پشت سر میگذارند.
مدیر بانک «پوعلیم» که بزرگترین بانک اسرائیلی است، میگوید: به دلیل نامشخص بودن اوضاع و جو حاکم، مردم هزینهکرد خود را به حداقل خواهند رساند.
با در نظر گرفتن اینکه مخارج مصرفکننده بیش از نیمی از فعالیت اقتصادی یک نظام را شامل میشود، آسیب اقتصادی که این جنگ به رژیم صهیونیستی وارد میکند چشمگیر خواهد بود.
یکی از مشاوران مالی ارشد رژیم صهیونیستی به رویترز گفت: ما به خوبی از پس تمامی تحولات اخیر برآمدیم اما این بار جدیتر است.
انتهای پیام