روزه داران، اصول تغذیه سالم را رعایت کنند

شیمیشی/اصفهان یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: تغذیه صحیح در ماه رمضان  نقش به سزایی در حفظ سلامت روزه داران  دارد بنابراین مواد غذایی مصرفی در هنگام سحر و افطار  باید از گروه های مختلف شامل سبزیجات میوه ها نان و غلات و فرآورده های پروتئینی تشکیل شود.

تغذیه سالم در ماه رمضان یکی از موارد مهمی است که باید مورد توجه روزه داران قرار گیرد تا از مشکلات جسمی و روانی آنها جلوگیری شود. در غیر این صورت ممکن است عوارضی حاصل شود که مانع از روزه گرفتن شود.  

محسن تقی زاده در گفت وگو با شیمیشی اظهار کرد: مصرف میوه ها و سبزیجات باید در سبد غذایی ماه رمضان اضافه شود و برخی گروه های غذایی مانند نان غلات و چربی ها کاهش پیدا کند.

وی با اشاره به تغییرات فصلی و کوتاه شدن روزها افزود: این تغییرات می تواند به روزه داران کمک کند تا راحت تر روزه بگیرند و از مزایای معنوی این فریضه الهی بهره مند شوند.  

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان بیان کرد: به روزه داران سفارش می کنیم که با یک لیوان آب گرم یا چای کم رنگ و چند دانه خرما افطار کنند و از مصرف شیرینی های پرچرب مانند زولبیا و بامیه به علت قندهای ساده و اثر منفی آن بر قند خون به شدت خودداری کنند.  

وی تأکید کرد: روزه داران وعده سحری را نباید حذف کنند زیرا این کار می تواند منجر به افت قند خون و بروز مشکلات گوارشی شود. همچنین با کاهش غذاهای کم چرب و استفاده از غلات کامل انرژی لازم برای روزه داری تأمین کنند.

تقی زاده گفت: مصرف آب در فاصله بین افطار تا سحری و انتخاب مواد غذایی سالم و مناسب می تواند به سلامت روزه داران کمک کرده و از بروز مشکلات گوارشی برای آنها جلوگیری کند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا