تکمیل درمان از طریق فیزیوتراپی در منزل با لیزر

معمولا ورزشکارانی که ورزش آن‌ها به سالم بودن پاهایشان بستگی دارد، مانند والیبالیست‌ها، دونده‌ها، بسکتبالیست‌ها و فوتبالیست‌ها، جز افرادی هستند که بیشتر دچار آسیب دیدگی پا می‌شوند.از آن جایی که پا یکی از قسمت‌هایی از بدن است که در صورت آسیب‌دیدگی، فرد دچار مشکل در حرکت خواهد شد، یکی از خدمات اصلی ایران فیزیو فیزیوتراپی در منزل است. تیم ما در جهت رفاه حال بیمار تمامی تجهیزات مورد نیاز را برای درمان در منزل بیمار انتقال می دهد.همچنین هوم ویزیت امکان انتقال دستگاه لیزر پرتوان را نیز به منزل شما دارد.

 

انواع آسیب دیدگی در ناحیه پا و درمان توسط فیزیوتراپی

در این قسمت می‌خواهیم به بررسی علل آسیب‌دیدگی پا بپردازیم. رخ دادن این آسیب‌ها در پا منجر به اختلال در عملکرد این عضو از بدن می‌شود و در نتیجه فرد برای درمان نیاز به فیزیوتراپی یا عمل جراحی پیدا می‌کند.

✔ درد در ساق پا

دردی که در ساق پا به وجود می‌آید، در اصطلاح پزشکی شین اسپلیت نام دارد. این درد معمولا در پای افرادی پیدا می‌شود که دوندگی کرده و یا پیاده روی زیادی در طول روز انجام می‌دهند.

معمولا بیست درصد از دوندگان و چهل درصد از افرادی که در نیروی دریایی کار می‌کنند، دچار شین اسپلیت می‌شوند. برای پیشگیری از شین اسپلیت، بهترین روش استفاده از کفش استاندارد است و برای درمان نیز معمولا فیزیوتراپی می‌تواند عملکرد پا و عضلات فرد را به حالت قبلی بازگرداند.

✔ خار پاشنه

خار پاشنه در واقع یک زائده استخوانی است که در پاشنه یک یا هر دو پای فرد به وجود می‌آید. ممکن است علت رخ دادن این آسیب، کفش نامناسب فرد باشد. علاوه بر کفش وضعیت قرارگیری پا در صورتی که درست نباشد، در طولانی مدت ممکن است موجب بروز خار پاشنه شود.

مشکلات مربوط به کمر و راه رفتن بدون کفش روی سطوحی مانند سیمان، می‌تواند خار پاشنه را در پای فرد ایجاد کند. معمولا برای درمان خار پاشنه، پزشکان استفاده از کفش مناسب، انجام تمرینات فیزیوتراپی و استراحت را به فرد توصیه می‌کنند.

✔ قوس کف پا

در صورتی که قوس در کف پا، کم یا زیاد شود، باعث به وجود آمدن درد در ناحیه‌ی پا خواهد شد. زمانی که گودی کف پا در فردی رخ دهد، کف پای فرد بیش از حد معمول از زمین فاصله گرفته و انگشتان پا نیز به سمت داخل کشیده می‌شوند.

یکی از علایمی که نشان می‌دهند فرد دچار گودی کف پا شده، این است که اندازه پا نسبت به حالت معمول کوتاه‌تر می‌شود. پزشک معمولا گودی پا را به وسیله ام آر آی و یا اشعه ایکس تشخیص می‌دهد و برای درمان نیز استفاده از کفش مناسب و انجام فیزیوتراپی را توصیه می‌کند.

✔ التهاب در تاندون آشیل

تاندون آشیل در پشت پا و بالای پاشنه فرد قرار دارد. معمولا افرادی که تنیس، رقص و یا ورزش‌های پرشی انجام می‌دهند دچار آسیب‌دیدگی تاندون آشیل می‌شوند. ورزش بر روی سطوح شیب‌دار و استفاده از کفش‌های ورزشی نامناسب از دلایل دیگر التهاب در تاندون آشیل است.

پزشکان برای تشخیص تاندون آشیل ام آر آی و یا سونوگرافی را تجویز می‌کنند و برای درمان نیز استفاده از کفش‌های مناسب و انجام تمرینات فیزیوتراپی را توصیه می‌کنند.

✔ پیچ خوردگی پا

این اتفاق ممکن است برای هر کسی در طول روز رخ دهد. از جمله پرش از ارتفاع، استفاده از کفش پاشنه بلند و یا انجام ورزش‌های پرشی مختلف ممکن است موجب پیچ‌خوردگی پای فرد شود.

✔ شکستگی در مچ پا

افرادی که دچار شکستگی در مچ پا می‌شوند، پس از آتل بندی و درمان شکستگی، برای بهبودی سریع‌تر پا و بازگشت به حالت عادی، از فیزیوتراپی پا در منزل کمک می‌گیرند.

✔ آسیب دیدگی در رباط پا، تاندون پا و یا هر کدام از عضلات پا

در صورت رخ دادن هر کدام از موارد نیز فرد برای درمان نیاز به فیزیوتراپی پیدا خواهد کرد.

روش های درمان فیزیوتراپی پا در منزل

پس از اینکه پای فرد دچار آسیب دیدگی می‌شود، فرد برای درمان نیاز به فیزیوتراپی پا در خانه خواهد داشت. روش‌‌هایی که اکثر فیزیوتراپیست‌ها از آن برای درمان بیمارانی که دچار آسیب‌دیدگی در پای خود شده‌اند استفاده می‌کنند، شامل مواردی است که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

✔ استفاده از گرما و سرما درمانی

گرما درمانی در فیزیوتراپی توسط دستگاه صورت می‌گیرد و برای سرما درمانی نیز از کمپرس یخ استفاده می‌شود. این دو روش درمان معمولا برای شل کردن عضلات و راحت شدن گردش خون در رگ‌های فرد صورت می‌گیرد. در و نیز از این تکنیک استفاده می‌شود.

✔ استفاده از مگنت برای درمان

مگنت تراپی روشی است که فیزیوتراپیست‌ها با استفاده از انرژی مغناطیسی، فیزیوتراپی در منزل با لیزر  در اعضای مختلف بدن فرد را انجام می‌دهند. مگنت تراپی علاوه بر درمان درد پا، موجب بهبود درد در زانو، دردهای عضلانی، گردن، شانه و کمر نیز می‌شود. با توجه به تحقیقاتی که صورت گرفته، نشان می‌دهد که درمان مغناطیسی موجب کاهش ۸۰ درصدی درد در عضلات فرد می‌شود.

بدن به طور طبیعی دارای میدان‌های الکتریکی و مغناطیسی است. مولکول‌های بدن مقدار کمی انرژی مغناطیسی در خود دارند. این باور وجود دارد که با بروز مشکل، انرژی مغناطیسی بدن از حالت تعادل خارج می‌شود. اگر بتوان به شیوه‌ایی این میدان مغناطیسی را درمان کرد همه چیز به حالت عادی باز خواهد گشت. از این تکنیک برای درمان ناراحتی‌های زیر استفاده می‌شود:

  • آرتروز
  • التیام زخم
  • بی‌خوابی
  • سردرد
  • درد فیبرومیالژیا
  • درد کمرو پا

✔ الکتروتراپی

الکتروتراپی یکی از روش‌های نوین درمان در می‌باشد که امروزه برای درمان و کاهش درد در بسیاری از بیماری‌ها استفاده می‌شود. تحریک الکتریکی اعصاب از طریق پوست بیمار، یکی از روش‌هایی است که از آن در الکتروتراپی استفاده می‌شود. تعداد جلسات الکتروتراپی معمولا بر اساس نیاز بیمار و طول دوره درمان تجویز شده و بسته به نوع آسیب در بیمار، هزینه آن نیز می‌تواند متفاوت باشد.

✔ لیزر درمانی در فیزیوتراپی

لیزر درمانی روشی است که در آن فیزیوتراپیست با استفاده از نور کم توان، عضلات فرد را تحریک کرده و موجب ترمیم طبیعی بدن می‌شود. لیزر درمانی سرد، از جمله روش‌های درمان توسط لیزر می‌‍باشد. لیزر درمانی با تحریک تولید ای تی پی و تولید کلاژن در بدن موجب کاهش درد در بیمار می‌شود.

✔ درمان توسط امواج صوتی

یکی دیگر از روش‌های نوین درمانی در فیزیوتراپی که امروزه مورد استفاده قرار می‌گیرد، درمان توسط اولتراسوند یا همان امواج صوتی است. در این روش می‌توان با امواج صوتی فرکانس بالا، درد را در نواحی مختلف بدن کاهش داد.

✔ ارائه تمرینات خاص به بیمار برای انجام در خانه

فیزیوتراپ علاوه بر اینکه از دستگاه‌های پزشکی خاصی برای درمان استفاده می‌کند، تمریناتی را نیز جهت بهبودی هر چه سریع‌تر به بیمار ارائه می‌دهد تا بیمار آن‌ها را در منزل انجام دهد. برای اینکه این تمرینات برای شما موثر وقع شوند، باید هر کدام از آن‌ها را پنج الی ده بار در روز و به طور مداوم انجام دهید. آرامش در حین تمرین و آهسته و پیوسته بودن، از نکات مهمی است که به بهبود سریع‌تر بیماری کمک خواهد کرد.

فیزیوتراپی شکستگی پا در منزل

یکی از رایج‌ترین آسیب‌هایی که ممکن است برای پای هر فردی رخ دهد، شکستن پا از نواحی مختلف آن می‌باشد. هر فردی که از پای خود به طور نادرست استفاده کند و یا دچار یک سانحه شود، ممکن است دچار شکستگی پا شود. نحوه شکستن پا نیز ممکن است انواع مختلفی داشته باشد که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به شکستگی پا، با در رفتگی استخوان، شکستگی باز در پا و شکستگی پا بدون جابجایی استخوان اشاره کرد.

از جمله علایمی که نشان دهنده شکستگی پا در حین آسیب می‌باشد، شامل احساس درد و کبودی در ناحیه شکستگی، ناتوان شدن فرد در تحمل وزن، تغییر شکل در ناحیه پایین پا و سایر علایم مشابه است. تمامی آسیب‌های شکستگی پا پس از درمان توسط پزشک، جهت بازگشت پای فرد به حالت عادی، نیاز به فیزیوتراپی دارد، تا بتواند به طور کامل بهبود پیدا کند.

ورزش های توصیه شده برای فیزیوتراپی شکستگی پا در منزل

ورزش‌هایی که توسط فیزیوتراپ‌ها برای بهبود درد ناشی از شکستگی پا، پس از درمان ناحیه شکستگی توصیه می‌شود، شامل مواردی است که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

✔ تقویت عضلات چهار سر ران با قوس کوتاه

✔ حرکت دور کردن ران با کشیدن پا به سمت بالا و پایین آوردن آن

✔ انجام تمرین خم کردن زانو در حالت طاق باز و حالتی که به پشت دراز کشیده‌اید.

✔ حرکت خم کردن زانو به صورت فعال

✔ خم کردن و باز کردن زانو در حالت نشسته

✔ انجام حرکت خم کردن زانو در حالت دراز کش و به صورت طاق باز

✔ تمرین خم و راست کردن زانو در حالتی که فرد روی شکم خود دراز کشیده باشد.

 

 

 

دکمه بازگشت به بالا