تهران آسیبها و جرایم مشترک با سایر استانها دارد
معاون خدمات اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گفت: برای تقویت فعالیت های پیشگیرانه در دستگاه های قضایی استان با نزدیک شدن به آسیب های استان ها، اهمیت این آسیب ها و جرایم و نقش نهادهایی که می توانند نقش آفرینی کنند. کاهش جرایم و جرایم خسارات وارده باید از ظرفیت دادگاه های استان استفاده شود
به گزارش شیمیشی، از کلام دادگستری، اجرای دستور رئیس کل دادگستری مبنی بر اجرای ویژه برنامه های پیشگیرانه در هر استان متناسب با تحولات منطقه ای در استان تهران آغاز شده است.
اجرای دستور ریاست قوه قضائیه «جلسه نمایندگان اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قضات سراسر کشور» جهت هماهنگی با روسای قضات جهت استفاده از ظرفیت شورای پیشگیری از وقوع جرم استان و همکاری. جهانگیر معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری با القاصی رئیس کل دادگستری استان تهران در خصوص اجرای برنامه های پیشگیری دیدار و گفتگو کرد.
در این جلسه نایب رئیس هیئت مدیره امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گفت: با هدف تقویت فعالیت های پیشگیرانه در دستگاه های قضایی استان با نزدیک شدن به آسیب های استانی، پیشگیری از این آسیب ها و جرایم و نقش نهادهایی که می توانند در کاهش جرایم و خسارات نقش داشته باشند و باید از ظرفیت دادگاه های استان بهره مند شوند.
جهانگیر ادامه داد: تهران بین یک چهارم تا یک پنجم مشکلات کشور است. از آنجایی که تهران مرکز و پایتخت کشور است، فعالیت های انجام شده در داخل تهران می تواند به سرعت گسترش یابد. به همین دلیل نقش بی بدیل تهران که می توانیم از آن به عنوان فرصت استفاده کنیم، بحث دادگاه های تهران است.
وی همچنین گفت: تهران آسیب ها و جرایم مشترکی با استان های دیگر دارد که با آن مواجه هستیم. به عنوان مثال بحث سرقت، اتباع بیگانه، مواد مخدر، مواد مخدر، کودکان کار و… از مشکلات رایج در تهران و همه استان هاست.
وی موضوع مهاجرت به تهران را نوعی تهدید و آسیب اجتماعی اعلام کرد و گفت: برخی مسائل مختص تهران است مانند موضوع مهاجرت به تهران که به دلایل مختلفی از جمله سرمایه و اشتغال انجام می شود. در واقع استان تهران بار کشور را به دوش می کشد. با افزایش جمعیت، جرم و جنایت و حاشیه نشینی نیز گسترش می یابد.
معاون خدمات اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری به وسعت تهران و احتمال قتل اشاره کرد و گفت: تهران به مردم این امکان را می دهد که به راحتی پنهان شوند و از پلیس و عدالت دوری کنند. مسئولان در مکانی نامعلوم به اهداف خود می رسند. محیط کوچک توسط همه نظارت و کنترل می شود، اما در تهران که وسیع است، نظارت بسیار سخت می شود و فرصتی برای جرم است، بنابراین نقش جرم و جنایت در تهران با استان های دیگر متفاوت است.
جهانگیر درباره برنامه مشترک و چندجانبه برای توسعه نقش مشارکت مردمی و همچنین استفاده از توانمندی های دولت و دستگاه های نیمه دولتی و سایر نهادها توضیح داد. استان تهران توسط مدیران معاونت اجتماعی و پیشگیری و مدیران کل دادگستری استان تهران دو تا سه طرح را به سرعت و پس از توافق طرفین اجرا می کند.
در ادامه این جلسه القاصی رئیس کل دادگستری استان تهران در خصوص پیشگیری از وقوع جرائم اعلام کرد: پیشگیری حوزه وسیع همه دستگاه ها و مبنای همه تصمیمات اداری و اجرایی و در صورت اهمیت دادن به آن است. می تواند یک نتیجه بسیار موثر و مفید برای هر سازمان یا گروهی باشد.
قصی همچنین گفت: هیچ رشته یا مقوله ای که در آن موضوع پیشگیری و اقدامات پیشگیرانه ضروری نباشد، مستثنی نخواهد شد. آنجا که چشم پیشگیری و تصمیم گیری ها، اقدامات و برنامه ها در آنجا دیده می شود، می بینیم که تصمیمات بی ضرر، موثر و در نهایت هدف نهایی هستند.
رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: شهر تهران در شرایط ویژه ای قرار دارد، چرا که مرکز تصمیم گیری ها در تمامی ادارات است. از طرفی تمام حوزه های اصلی اداری در تهران است. در نتیجه تصمیمات اتخاذ شده در مرکز نمی تواند استانی و سازمانی و کل کشور باشد.
در پایان این جلسه شاکرمی معاون کل دادگستری استان تهران و نیکوکار معاون خدمات اجتماعی و پیشگیری کیفری استان تهران و معاونین و مشاوران به بیان نظرات و پیشنهادات خود پرداختند. با توجه به طراحی و اجرای طرح های ویژه منتخب و اصلی موثر در کاهش خسارات و جرایم در استان تهران.
انتهای پیام