تمرکز بر هوش مصنوعی در انجمنهای علمی دانشجویی
همراه با برگزیدگان جشنواره فرهیختگان؛ (۹)
رئیس انجمن علمی دانشجویی مهندسی برق دانشگاه آزاد نجفآباد گفت: در راستای افزایش دانش دانشجویان میتوان بر هوش مصنوعی و برگزاری کارگاهها در سطح ملی تمرکز کرد.
خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ دهمین جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی به مناسبت هفته پژوهش و فناوری ۲۹ آذر ۱۴۰۲ در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار و انجمن علمی دانشجویی مهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد بهعنوان انجمن علمی، ادبی و هنری برتر این جشنواره انتخاب و تجلیل شد.
در همین راستا با ملیکا محمدحسینی دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد مهندسی پزشکی گرایش بیوالکتریک دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد و رئیس انجمن مهندسین برق و الکترونیک ایران شاخه این واحد دانشگاهی درباره چگونگی ایجاد، دستاوردها، برنامهها و دلایل برتری این انجمن گفتگویی داشتیم که در ادامه خواهید خواند.
آنا: انجمن علمی دانشجویی مهندسی برق در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد با چه اهدافی تشکیل شد؟
محمدحسینی: هدف اصلی تشکیل این انجمن علمی دانشجویی ایجاد ارتباطی صمیمی بین دانشجویان و دانشگاه است تا بتوانیم با ایجاد محیطی دوستانه و برگزاری دورههای متنوع باعث پیشرفت دانشجویان در زمینههای مختلف شویم. عدم تمرکز بر یک نوع برنامه خاص و برگزاری برنامههای متنوع توسط انجمن ازجمله برگزاری سخنرانی علمی، کارگاه تخصصی، بازدید علمی، مسابقه، دعوت از کارآفرینان برتر، کمک به برگزاری کنفرانسها و نمایشگاهها و … نیز ازجمله ویژگیهای مثبت انجمن مهندسی برق واحد نجفآباد است.
ایجاد زمینههای ارتباط متعدد بین انجمن علمی، دانشگاه و سایر مراکز علمی کشور در راستای اهداف مختلف پژوهشی، آموزشی، مشاورهای در دانشگاه و سایر مراکز ذیربط و انتقال دستاوردهای علمی و عملی دانشجویان و استادان به دانشگاه و سایر مراکز علمی و انتقال آخرین یافتههای علمی دیگر مراکز علمی کشور به انجمن برق و برای پیشرفت و ترقی آن، تلاش برای فراهمکردن محیط آموزشی مناسب برای دانشجویان به منظور تبادل اطلاعات علمی، تخصصی در زمینههای مختلف و آمادهسازی زمینه برای کارهای حرفهای در داخل و خارج از دانشگاه از مهمترین اهداف این انجمن علمی است.
افزایش خلاقیتها، فعالیتهای علمی و فرهنگی دانشجویان مهندسی برق در همه گرایشها، شناخت استعدادهای آنها به منظور راهنمایی درست بر اساس تواناییهای دانشجویان به مراکز، کارخانهها و شرکتهای مربوطه، دعوت از فرهیختگان، کارآفرینان و افراد موفق در گرایشهای مختلف مهندسی برق به منظور آشنایی هرچه بیشتر دانشجویان با محیط کار و آینده شغلی، کمک به اشاعه فرهنگ استقلال، عدم وابستگی به کشورهای دیگر، توسعه علمی و نفی وابستگی با استفاده از روشهای مختلف ازجمله تشکیل کنفرانس در زمینههای مختلف، سمینارهای و گردهماییهای علمی و تخصصی در زمینههای مربوطه و شناسایی و تلاش برای تجزیهوتحلیل مشکلات موجود در زمینههای مربوط به مسائل علمی و آینده شغلی دانشجویان و ارائه راهحل به منظور کاهش هرچه بیشتر این مشکلات و ارجاع آنها به مراکز و مؤسسات ذیربط از دیگر اهداف این انجمن علمی است.
انجمن علمی دانشجویی مهندسی برق در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد اکنون تلاش میکند تا از دانشجویان مستعد نیز در موارد متعدد مانند برگزاری کارگاهها کمک بگیرد تا بتواند ارتباط موجود را تا حد زیادی صمیمانهتر کرده و دانشجویان را برای آینده شغلی مناسب آماده کند.
آنا: دلایل برتری انجمن علمی دانشجویی مهندسی برق در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد در جشنواره فرهیختگان چه بود؟
محمدحسینی: از مهمترین دلایل برتری انجمن برق وجود جوی صمیمی و دوستانه بین اعضا است؛ همه اعضای انجمن مهندسی برق بدون در نظر گرفتن سمت، حرکتی هماهنگ و متحد را در مسیر موفقیت انجام دادند و با برگزاری برنامههای مختلف توانستند انجمن برق را بین همه انجمنها در جایگاه نخست قرار دهند.
حمایتها و کمکهای موجود از سمت استاد مشاور، دانشکده مهندسی برق، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان و رئیس دانشگاه نقش بسزایی در این موفقیت و افتخار بزرگ داشتهاند. در کنار این موارد، کمک اعضای هیئت علمی دانشکده مهندسی برق در راستای برگزاری برنامههای علمی نیز از دیگر دلایل تأثیرگذار برای کسب این موفقیت است.
آنا: انجمن علمی دانشجویی مهندسی برق در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد چگونه تشکیل شد؟
محمدحسینی: این انجمن سال ۱۳۷۷ با هدف تعمیم و تعمیق روابط علمی فرهنگی و ایجاد ارتباط مستمر و متقابل بین دانشگاه و دانشجو، رفع نیازهای علمی و تخصصی و بهروز کردن دانش دانشجویان و کمک به آنان در امور آموزشی، پژوهشی و صنفی تأسیس شد. انجمن برق را میتوان بهعنوان یکی از نخستین انجمنهای علمی کشور معرفی کرد که سابقهای طولانی در مقایسه با دیگر انجمنهای واحد نجفآباد دارد و توانسته عناوین مختلفی را نیز در زمینههای مختلف کسب کند.
انجمن علمی دانشجویی مهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد در همه ادوار تلاش کرده تا ارتباط با انجمنها، مؤسسات علمی و تحقیقاتی داخل و خارج کشور در راستای تبادل اطلاعات علمی و شناساندن توانمندی علمی دانشگاه آزاد اسلامی را حفظ کند و این واحد دانشگاهی را بهعنوان یکی از دانشگاههای معتبر ایران، به جوامع علمی کشور و جهان بشناساند.
آنا: انجمن علمی دانشجویی مهندسی برق در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد تاکنون چه فعالیتهای انجام داده است؟
محمدحسینی: حیطه فعالیتهای این انجمن علمی دانشجویی به چندین شاخه تقسیم میشود که در همه ادوار تلاش شده که به همه این شاخهها و بخشهای موجود توجه شود تا بتوان بهترین نتیجه را کسب و تا حد زیادی به اهداف دانشگاه کمک شود. نخستین شاخه از فعالیتهای انجمن برق، برگزاری کارگاههای تخصصی بوده؛ هدف از برگزاری این کارگاهها، افزایش مهارت عملی دانشجویان در موارد مختلف علمی و کمک به اشتغال آنها است. این کارگاهها در زمینههای مختلف مانند نرمافزارهای تخصصی مهندسی برق، هوش مصنوعی، شبکههای عصبی، فیبرهای نوری و.. بوده و در اکثر موارد به منظور برگزاری کارگاههای مثمر از دانشجویان نظرخواهی نیز میشود تا بتوانند نتیجه مناسبی را کسب کنند.
دومین زمینه فعالیت در انجمن علمی برق، برگزاری سخنرانیها و وبینارهای علمی متعدد است. این وبینارها با مدت زمان کوتاه به نسبت کارگاههای آموزشی در راستای آشنایی دانشجویان با جدیدترین دستاوردهای علمی و پژوهشی بهروز در سراسر جهان، آشنایی با گرایشهای مختلف مهندسی برق برای انتخاب درست و صحیح دانشجویان با توجه به علایق و آینده شغلی مدنظر آنها و آموزش و آشنایی با موضوعات علمی و تخصصی مهندسی برق در همه گرایشها برگزار میشود.
از دیگر حیطههای مهم فعالیت انجمن علمی برق میتوان به برگزاری همایشهای ترویجی و جلسات توجیهی برای نودانشجویان در همه مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری اشاره کرد. هدف از برگزاری این جلسات آشنایی هرچه بیشتر دانشجویان با محیط دانشگاه و دانشکده، دروس عمومی و تخصصی رشته و آشنایی با استادان مربوطه به رشته تحصیلی آنها است.
علاوه بر این برگزاری بازدیدهای مختلف از کارخانهها، پستهای برق، شرکتهای بزرگ استان اصفهان، نیروگاهها و پتروشیمی نیز از دیگر فعالیتهای انجمن برق است. بازدیدها را میتوان بهعنوان یکی از فعالیتهای پرطرفدار بین دانشجویان معرفی کرد؛ زیرا منجر به آشنایی با محیط کار و شرایط شغلی میشود. از دیگر فعالیتهای انجمن برق میتوان به مواردی مانند برگزاری جشنهای مختلف و کمک به نودانشجویان و کمک به آنها در زمینههای مختلف درسی نیز اشاره کرد.
جدیدترین دستاوردهای انجمن برق همکاری در برگزاری نمایشگاه صنعت برق، همکاری در برگزاری هفتمین کنفرانس ملی مهندسی برق و سیستمهای هوشمند، برگزاری جشن دانشآموختگی دانشجویان بوده و در فضای مجازی به منظور اطلاعرسانی سریع به مخاطبان نیز فعال است.
آنا: چالشهای پیش روی انجمنهای علمی و پیشنهادهای خود را تشریح کنید.
محمدحسینی: یکی از پیشنهادها به منظور پیشرفت هرچه بیشتر انجمنهای علمی در کشور و بهویژه انجمن علمی دانشجویی مهندسی برق، برگزاری جلسات هماندیشی بین دبیران انجمنهای مرتبط است. این جلسات میتواند منجر به ایجاد برنامه راهبردی در راستای پیشرفت دانشجویان و دانشگاهها شود و دبیران انجمنها نیز میتوانند برای برنامهها و کارگاههای خود از دیگر انجمنها الهام بگیرند. علاوه بر این، به منظور بالابردن سطح علمی دانشجویان و ایجاد رزومه علمی برای آنان میتوان کنفرانسهایی را برگزار کرد و با داوری مقالات و درخواست ارائه مقالات پذیرفته شده، دانشجویان را با این موارد آشنا ساخت و از انجمنهای علمی نیز در برگزاری این کنفرانسها استفاده شود.
امروزه هوش مصنوعی یکی از چالش برانگیزترین موارد علمی در سراسر جهان است و از آن در موارد مختلف استفاده میشود؛ بنابراین در راستای افزایش دانش دانشجویان میتوان بر هوش مصنوعی و برگزاری کارگاهها و یا مسابقات در سطح ملی نیز تمرکز کرد تا بتوان توانایی این افراد را شناسایی و در مراکز و مشاغل مختلف از آنها استفاده کنیم.
آنا: انجمن علمی دانشجویی مهندسی برق در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد چه برنامههایی را در آینده مدنظر قرار داده است؟
محمدحسینی: در همه ادوار و از زمان تأسیس تا به امروز، همه اعضای این انجمن علمی دانشجویی تلاش کردهاند با برنامهریزی دقیق و مناسب بتوانند این انجمن را در جایگاه مناسبی در کشور قرار دهند. از این رو در همه ادوار و از زمان انتخاب اعضا، برنامه جامع و کامل که تا پایان دوره را در برگیرد با کمک استاد مشاور ایجاد میشود و هدفگذاری تا حد زیادی انجام میپذیرد. در این دوره نیز برنامهریزی جامع و کامل برای همه فصول و ماهها وجود داشته و تلاش شده بر اساس نیاز علمی و فرهنگی دانشجویان گام برداشته و بتوان تا حد زیادی به آنها کمک کرد.
از اهداف پیش روی انجمن علمی دانشجویی مهندسی برق میتوان به برگزاری کنفرانس مهندسی برق، برگزاری کارگاههای تخصصی مورد نیاز دانشجویان در راستای اشتغال آنها اشاره کرد تا سطح علمی و مهارتی آنها افزایش یابد. علاوه بر این تلاش شده تا با برنامه مناسب بتوان دانشجویان را با همه زمینههای علمی جدید و بهروز دنیا آشنا کرد که بتوانند در این زمینهها مقالات و کارهای مناسب و ارزشمندی را ارائه دهند و منجر به استقلال هرچه بیشتر کشور شوند.
علاوه بر این تلاش شده تا با برگزاری مراسم مختلف در اعیاد مذهبی و سنتی ایرانی و تاریخهای مهم و اثرگذار در تاریخ جمهوری اسلامی ایران، فضای علمی شاد و پرنشاط را برای دانشجویان و حتی استادان به وجود آوریم.
از تمامی اعضای انجمن در دو دوره اخیر، استاد مشاور انجمن و رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد نجفآباد نهایت تشکر را دارم، زیرا بدون کمک آنها به هیچ عنوان نمیتوانستیم به این افتخار مهم دست پیدا کنیم.