تاریخچه قارچ و قهوه گانودرما؛ قهوه گانودرما چیست؟

تاریخچه مصرف قارچ گانودرما

دکتر بیز محصولات: قارچ گانودرما لوسیدوم، یک قارچ شرقی، سابقه طولانی استفاده برای ارتقای سلامت و طول عمر در چین، ژاپن و سایر کشورهای آسیایی دارد. گانودرما یک قارچ بزرگ و تیره با ظاهری براق و بافت چوبی است. کلمه لاتین “لوسیدوم” به معنای “براق” یا “درخشنده” است و به ظاهر لاک زده سطح قارچ اشاره دارد. در زبان چینی، نام” لین‌ژی “نشان دهنده ترکیبی از قدرت معنوی و جوهر جاودانگی است و به عنوان “گیاهی معنوی” در نظر گرفته می‌شود که نماد موفقیت، رفاه، قدرت الهی و طول عمر است.

در میان قارچ‌های پرورشی، قارچ گانودرما لوسیدوم از این نظر منحصر به فرد است که ارزش دارویی به جای ارزش غذایی آن بسیار مهم است. انواع محصولات تجاری گانودرما لوسیدوم به اشکال مختلف مانند پودر، مکمل‌های غذایی و چای در دسترس هستند. این‌ها از قسمت‌های مختلف قارچ از جمله میسلیوم‌ها، هاگ‌ها و بدنه گیاه تولید می‌شوند. از جمله کاربردهای خاص و مزایای سلامتی قارچ گانودرما لوسیدوم می‌توان به کنترل سطح گلوکز خون، تعدیل سیستم ایمنی، محافظت از کبد، محلول باکتری‌ساز و غیره است. فرهنگ غربی اغلب دیدگاه‌های متفاوتی در مورد استفاده از مکمل‌های گیاهی در طول سال‌ها داشته است. با این حال، برای فرهنگ‌های شرقی، تقریباً به عنوان یک روش زندگی در نظر گرفته می‌شود. با توجه به این‌که مردم آمریکای شمالی به دنبال جایگزین‌هایی برای بهبود سلامت فردیشان هستند، خواص و فواید گانودرما لوسیدوم مورد توجه و جذابیت قرار گرفته است.

چند نوع قهوه گانودرما داریم؟

چند نوع قهوه گانودرما داریم؟

به دلیل توزیع نامنظم قارچ گانودرما لوسیدوم در طبیعت و افزایش تقاضا برای آن به عنوان یک گیاه دارویی، تلاش‌هایی برای پرورش قارچ صورت گرفت. نژادهای مختلف گانودرما برای رشد و پرورش به شرایط متفاوتی نیاز دارند. علاوه بر این، در هر منطقه جغرافیایی، گونه‌های متفاوتی از این قارچ محبوب هستند. به عنوان مثال، در جنوب چین،گانودرما سیاه محبوب است، در حالی که گانودرمای قرمز در ژاپن طرفداران بیشتری دارد. بعضی از گونه‌های این گیاه در شرایط گرم و مرطوب رشد می‌کنند و اکثر گونه‌های وحشی در مناطق نیمه گرمسیری مشرق زمین یافت می‌شوند. کشت مصنوعی قارچ گانودرما لوسیدوم با در بسترهایی مانند خاک اره، کنده‌های چوب و بقایای چوب پنبه صورت می‌گیرد. قهوه گانودرما معمولاً در چهار نوع مختلف عرضه می‌شود:

  • قهوه گانودرما سوپریم
    • قهوه گانودرما
    • قهوه گانودرما موکا

عصاره قارچ گانودرما لوسیدوم ماده اصلی است که برای تولید انواع قهوه گانودرما استفاده می‌شود. این نوع قهوه بیشتر جهت مصارف دارویی و درمانی استفاده می‌شود و صرفاً به عنوان یک قهوه فوری و عادی مورد مصرف قرار نمی‌گیرد.

قهوه گانودرما بخوریم یا نخوریم

قهوه گانودرما سرشار از ویتامین C، کلسیم، آهن، فسفر و پتاسیم است که علاوه بر تامین انرژی و سیستم ایمنی بدن شما را نیز تقویت می‌کند. به دلیل سطوح بالای آنتی اکسیدانی که در این قارچ وجود دارد با پیری و استرس اکسیداتیو مبارزه می‌کند. برخی از مطالعات نشان داده که قهوه گانودرما نسبت به چای سبز و کاکائو آنتی اکسیدان بیشتری دارد. در عصاره قهوه گانودرما، دوزهای زیادی از گلوتاتیون یافت می‌شود که به عنوان یک نوع آنتی اکسیدان نیز شناخته می‌شود. این ماده مغذی به سم‌زدایی کبد و کلیه ها کمک کرده و در عین حال توانایی بدن شما برای دفع سموم را بهبود می‌بخشد. افرادی که سطح گلوتاتیون پایینی دارند بیشتر در معرض مشکلات قلبی عروقی، بیماری‌های عصبی، خستگی مزمن و اختلالات ایمنی هستند.

قهوه گانودرما برای چه بیماری هایی مفید است

علاوه بر این، گلوتاتیون باعث افزایش طول عمر و کاهش پیری می‌شود. قهوه گانودرما همچنین حاوی ویتامین C است که خطر ابتلا به عفونت‌های ویروسی را کاهش می‌دهد. این قارچ همچنین عملکرد کبد و کلیه را بهبود می‌بخشد، علائم آسم را تسکین می‌دهد و مقاومت بدن را در برابر استرس افزایش می‌دهد. تحقیقات نشان می‌دهد که قهوه گانودرما با متعادل کردن سطح قند خون، احتمال ابتلا به دیابت را کاهش می‌دهد. همچنین، تحقیقات نشان می‌دهد که نوشیدن قهوه می‌تواند اثرات مفیدی برای جلوگیری از خطر ابتلا به برخی بیماری‌های مزمن داشته باشد، از جمله:

  • دیابت
    • بیماری پارکینسون
    • بیماری قلبی

آزمایش‌ها نشان داده که قارچ گانودرما لوسیدوم همراه با عصاره مرغ غنی از آنتی اکسیدان، عملکرد عضلات و ریکاوری بعد از آسیب دیدگی‌های ناشی از فعالیت‌های ورزشی را در موش افزایش می‌دهد. مطالعه دیگری که در سال 2018 منتشر شد حاکی از آن بود که مصرف قهوه گانودرما خستگی را در افراد مبتلا به آنسفالومیلیت میالژیک/سندرم خستگی مزمن (ME/CFS) کاهش می‌دهد. البته برای حمایت از این یافته‌های اولیه هنوز به تحقیقات بیشتری نیاز است.

آیا قهوه گانودرما ضرر دارد؟

آیا قهوه گانودرما ضرر دارد؟

بسیاری از قهوه‌ها و چای‌ها بسیار اسیدی هستند که در آنها ممکن است کم‌آبی فشار خون بالا افزایش سطح استرس، افزایش تپش قلب قهوه‌ای تپش قلب و رفلکس معده را تجربه کنید. قهوه گانودرما هم از این قاده مستثنا نیست، اما به دلیل مقدار کم کافئین موجود در این نوع قهوه احتمال بروز این علائم کمتر خواهد بود.

عوارض قهوه گانودرما

اطلاعات کمی در مورد عوارض جانبی قهوه گانودرما وجود دارد. با این حال ممکن است تعدادی از این عوارض شامل این موارد باشند:

  • سرگیجه
    • ناراحتی معده

بهتر است قبل از مصرف قهوه گانودرما با پزشک خود صحبت کنید، به خصوص اگر از داروهای فشار خون، ضد انعقاد، ضد پلاکت یا سرطان استفاده می‌کنید.

از طرف دیگر، کافئین بیش از حد می‌تواند این عوارض را به همراه داشته باشد:

  • افزایش ضربان قلب
    • اختلال خواب
    • ناراحتی معده
    • بروز اختلالات روانی مانند تشدید اضطراب

چند گزارش موردی هم از احتمال ابتلا به هپاتیت پس از استفاده از محصولات گانودرما لوسیدوم منتشر شده است.

فواید قهوه گانودرما

فواید قارچ گانودرما لوسیدوم برای سلامتی مدت زیادی است که مورد توجه قرار گرفته است و بسیاری از متخصصان پزشکی پیشنهاد می‌کنند که قهوه گانودرما را در بین نوشیدنی‌های ترکیبی خود بگنجانید. یک فنجان قهوه گانودرما ممکن است به جلوگیری از علائم رایج آلرژی مانند آبریزش بینی، عطسه و خارش چشم کمک کند. اسیدهای گانودریک A و D موجود در این قارچ می‌تواند از بروز آلرژی فصلی، زمانی‌که سطح گرده افشانی‌ها در بالاترین حد خود قرار دارد، پشتیبانی کند.

پشتیبانی از سلامت کبد

قهوه گانودرما همچنین نویدبخش حمایت کافی از کبد است. قارچ گانودرما لوسیدوم یک پاسخ ضد التهابی قوی دارد و به عنوان آداپتوژن شناخته می‌شود. اما آداپتوژن چیست؟ آداپتوژن‌ها گروه خاصی از گیاهان هستند که به بدن شما کمک می‌کنند تا با موقعیت‌های استرس‌زا مانند شرایط آب و هوایی شدید یا آسیب‌های فیزیکی یا فیزیولوژیکی سازگار شود. باور کنید یا نه، این خواص سازگاری عملکرد کبد را نیز بهبود می‌بخشد و همانطور که احتمالا می‌دانید، کبد مسئول دفع سموم و گردش خون سالم (و مواد مغذی حیاتی) در سراسر بدن است.

تسکین درد و بیحالی

تسکین درد و بی‌حالی

قهوه سوپریم دکتر بیز: مطالعات نشان داده‌اند که قارچ گانودرما به طور بالقوه به مبارزه با افسردگی، اضطراب و بی‌حالی عمومی کمک می‌کند. برای قرن‌ها پزشکان چینی از قارچ گانودرما برای درمان علائم نوراستنی استفاده می‌کردند. نوراستنی بیشتر در کشورهای آسیایی دیده می‌شود. علائم رایج این بیماری شامل خستگی، سوءهاضمه، میگرن، ضعف عصبی و سایر علائم هستند. استرس عاطفی و افسردگی اغلب به عنوان علل مستقیم این بیماری محسوب می‌شوند و در یک مطالعه کنترل شده، قارچ گانودرما به طور قابل توجهی علائم بیماران را در مقایسه با گروه دارونما بهبود بخشید. مطالعه مشابهی برای بیماران سرطان سینه که احساس خستگی را گزارش کرده بودند و درمان مشابهی دریافت کردند، انجام شد.

بهبود سلامت پوست

مطالعات متعدد همچنین نشان داده است که قارچ گانودرما لوسیدوم ممکن است فواید خاصی برای مراقبت از پوست نیز داشته باشد. به عنوان مثال، برخی از مطالعات به این نتیجه رسیده‌اند که این قارچ می‌تواند از چین و چروک جلوگیری کرده و قرمزی ناشی از التهاب یا سایر مشکلات پوستی را کاهش دهد.

کاهش تحریک و التهاب

آداپتوژن موجود در قارچ گانودرما لوسیدوم تقویت کننده سیستم ایمنی موجود در این قارچ می‌تواند به بهبود التهاب پوست کمک کند و در نتیجه پوست کمتر تحریک شده و ملتهب می‌شود. از جمله محصولات مراقبت از پوست مبتنی بر قارچ گانودرما لوسیدوم که بازار عرضه شده‌اند شامل لوسیون‌ها، روغن‌ها و سرم‌های صورت هستند.

رطوبت و آبرسانی پوست

همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد پلی ساکاریدهای موجود در قارچ گانودرما دارای خاصیت مرطوب کنندگی نیز هستند و به هیدراته کردن سلول‌های پوست خشک کمک می‌کنند. پلی ساکاریدها قادرند چین و چروک و خطوط ریز پوست را کاهش دهند و همچنین رطوبت طبیعی از دست رفته پوست را پس از آسیب آفتاب تقویت و ترمیم کنند. گزارش‌های دیگر نشان می دهد که این ماده در کاهش زخم‌های ناشی از آکنه نیز موثر هستند.

چگونه قهوه گانودرما درست کنیم؟

چگونه قهوه گانودرما درست کنیم؟

افزودن عصاره قارچ واقعی به دم شده شما از نظر طعم و کیفیت غذایی بهتر از افزودن بسته های قارچ رژیمی از پیش ساخته شده به یک مخلوط قهوه فوری خواهد بود. در ادامه، به روش تهیه قهوه گانودرما خواهیم پرداخت:

  1. یک قاشق چای‌خوری پودر قارچ گانودرما و خدود یک لیتر آب در یک ظرف بریزید و روی حرارت قرار دهید تا وقتی به جوش بیاید.
  2. شعله را کم کنید و بگذارید محلول به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه عصاره‌گیری و جوشیده شود.
  3. داخل فرنچ پرس حدود ۵-۱۰ قاشق غذاخوری دانه قهوه بریزید. سپس مخلوط آب و پودر قارچ را به آن اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۴ دقیقه ترکیب به همین شکل باقی بماند.
  4. سپس ترکیب را دوباره به ظرف اولیه منتقل کنید و روی شعله متوسط حرارت دهید. می‌توانید کمی خامه و یا شیر هم به صورت اختیاری به ترکیب‌تان اضافه کنید.
  5. با کمک یک مخلوط کن مواد را با هم مخلوط کنید. بعد از این مرحله، قهوه گانودرما شما آماده است.

قهوه گانودرما را چگونه مصرف کنیم؟

قهوه گانودرما در مقایسه با یک فنجان قهوه استاندارد حدود 50 درصد کافئین کمتری دارد. این به این دلیل است که پودر قارچ فاقد کافئین است. زنان باردار یا شیرده، کودکان و افرادی که مشکلات قلبی زمینه‌ای دارند در معرض خطر بالایی از عوارض جانبی مصرف کافئین هستند. نوشیدن روزانه تا 400 میلی‌گرم کافئین هیچ عارضه نامطلوبی ندارد، اما ممکن است این مورد برای افراد حساس به کافئین صادق نباشد. برای این افراد، حتی مصرف کمتر مقدار کافئین ممکن است اضطراب، افزایش ضربان قلب، درد شکم و سایر عوارض جانبی را به همراه داشته باشد

 

دکمه بازگشت به بالا