برچسبی که پرونده‌های جنجالی اقتصادی به پیشانی بنیاد شهید می‌زنند/ مسئول «گلزار شهدا» کیست؟

رئیس اداره امور ایثارگران و امور ایثارگران با انتقاد از سازوکار فعلی خدمت رسانی به خانواده های شهدا و لزوم تلاش برای سازندگی و عزل فرمانداران گفت: سازوکار فعلی در خدمت رسانی به خانواده شهدا صحیح نیست. ما از نظر ایثار و شهادت چهار وسیله نقلیه داریم، مثلاً مسئولیت گلزار شهدا بر عهده کیست، اگر در گلزار شهادت اتفاقی بیفتد، نمی دانیم مسئولیت داریم یا نه.

به گزارش شیمیشی، امیر حسین قاضی زاده هاشمی در دیدار با زنان داوطلب که با حضور معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده برگزار شد، با بیان اینکه متأسفانه در کشور ما مسائل مختلفی از جمله خوداتکایی و خویشتن داری و شهادت وجود دارد، گفت: باورهای متفاوتی دیده اند. چون برخی مسائل مستقیماً به ما مربوط می شود و این یک مشکل است. البته نه تنها در منطقه ما بلکه در حوزه های مختلف هم هست.

وی با اشاره به اینکه سازوکار فعلی خدمت رسانی به خانواده شهدا قطعی نیست، تاکید کرد: 3 تا 4 نفر معتقد در حوزه ایثارگران و جانباختگان هستیم؛ در حال حاضر 3 تا 4 نفر معتقد به خانواده شهدا هستند. مثلاً مسئول گلزار شهدا کیست، اگر در گلزار اتفاقی بیفتد، نمی دانیم مسئول هستیم یا نه. کی باید جواب بده؟ ما در تلاش هستیم تا وحدت فرماندهی را ایجاد کنیم.

رئیس اداره ایثارگران و خدمات ایثارگران خاطرنشان کرد: چندین فرمانده در بنیاد داشتیم، سعی کردیم یکپارچگی ایجاد کنیم. ما روی فعالیت زیرساختی و حذف متولیان موازی کار کرده ایم و می توان به این مهم دست یافت.

مثلا یکی از مواردی که در مورد من صحبت می کنند این است که وزیر نیرو از من می خواهد با مدیر کارخانه جمکو که سازنده موتورهای حمل و نقل آب سنگین است صحبت کنم و در این بین. باید پیگیر کار خانواده های شهدا و ایثارگران باشم اما نگران موتور سنگین پمپ آب وزارت نیرو هم هستم. واقعاً یکسری کارها به اشتباه به بنیاد شهید سپرده شد، اما مسئولیت ما چیز دیگری است.

قاضی زاده هاشمی تصریح کرد: به عنوان مثال دو سوم وقت رئیس اداره شهید برای پرونده جنجالی بانک دی در سال 1391، 1392 گرفته می شود که در گذشته اتفاق افتاده است. آیا کار اداره بانکداری شهید ایجاد فساد و اتصال آن به نام شهدا بوده است؟ این چیزی است که ما انجام می دهیم.

وی تاکید کرد: به اندازه نام و شهرت بسیاری از مراکز در این 40 سال، بنیاد شهید و خانواده ایثارگران نتوانست بگوید سرمایه بزرگی بوده و گره خود را باز کرد. وقتی به بنیاد شهید آمدم بودجه ما 31 هزار میلیارد تومان بود، 300 میلیارد تومان کمتر از یک درصد را بخش اقتصادی به ما داد. در واقع هیچ خدمتی ارائه نمی شود، اما برچسب روی پیشانی من خانواده شهید است.

رئیس بنیاد شهید با بیان اینکه از سال 82 اعلام شد که بنیاد شهید و نهادهای فرهنگی مانند بنیاد شهید از فعالیت های اقتصادی مستثنی هستند، یادآور شد: با این حال دوستان سابق این کار را بر دوش نداشتند اما وجود داشت. شخص دیدم چه کسی زیر بار نیم دل و نیم رودخانه است

قاضی زاده هاشمی درباره آمار ایثارگران حوزه ایثارگران نیز اظهار داشت: از مجموع 630 هزار جانباز حدود 360 هزار نفر زیر 25 درصد و بیشتر آنها 5 درصد جانباز هستند. ما نمی توانیم به آنها پرداخت کنیم و تنها با 5 میلیون و 600 هزار تومان می توان به نیازمندانی که شغل و درآمد ندارند یا فقیر هستند کمک کرد. برخی از جانبازان این پول را دریافت نمی کنند، اما آیا این حقوق مشکل کسانی را که این پول را دریافت می کنند حل می کند؟ شما اینجایید

به گفته وی، بودجه امسال سازمان ایثارگران و خدمات ایثارگران 73 هزار میلیارد تومان است و پس از وزارت بهداشت و آموزش و پرورش، این بنیاد بیشترین بودجه کشور را دریافت می کند.

رئیس اداره امور ایثارگران و امور ایثارگران ادامه داد: به حدود 400 هزار نفر حقوق و مستمری پرداخت می کنیم. بودجه ما هم بین مردم تقسیم می شود. تعداد کمی از این افراد مانند جانبازان قطع مغز یا 70 درصد حقوق زیادی می گیرند اما باز هم هزینه ها آنقدر زیاد است که این بودجه کفاف نیاز ما را نمی دهد. اما میزان کمک و مصادره نسبت به دو سال گذشته افزایش یافته و امسال به 70 میلیارد تومان رسیده است. یعنی هفت برابر شده و این کمکی است که قرار است به جامعه 400 هزار نفری برسد.

قاضی زاده هاشمی در بخشی دیگر از سخنان خود با بیان اینکه یک میلیون خانواده تحت نظارت اداره کل شاهد و ایثارگر هستند و بیش از 3.5 میلیون نفر از این بنیاد خدمات دریافت می کنند، اظهار داشت: خانواده شهدا همیشه مشکل ندارند. جنبه های اجتماعی و معنوی آن بسیار بیشتر از جنبه های مادی آن است. طبیعتا برای اینکه بتوانیم مشکلات این خانواده ها را به طور همه جانبه حل کنیم نیاز به یک حرکت جمعی و دعوت از همه خانواده های شهدا و ایثارگران داریم تا افرادی که مشغول فعالیت و خدمات هستند دور هم جمع شوند. به ما کمک کن

رئیس اداره شاهد و ایثارگران تاکید کرد: هدف ما این است که یادمان باشد شهدا همچنان مشغول ایثار هستند. چون نیازهای این جامعه فداکار بیشتر نشان داده می شود گاهی در افکار عمومی جامعه سوءتفاهم پیش می آید. این زمانی است که افراد قوی جامعه فداکار و کسانی هستند که به دیگران کمک می کنند و به دیگران اهمیت می دهند، هر چند صدها برابر نیازمندان باشند. آن را نمی توان دید به همین دلیل است که هر از چند گاهی در گوشه ای از کشور بحث به گوش می رسد.

وی تاکید کرد: وظیفه ما در اداره شهید این است که حقیقت را به جامعه نشان دهیم و این نیازمند همت جمعی است. باید چهره پاک و زیبای خانواده شهدا را به جامعه نشان دهیم.

قاضی زاده هاشمی همچنین درباره مراکز مشاوره ای که برای ارائه خدمات روانشناختی به خانواده شهدا و ایثارگران با اداره شهدا قرارداد دارند، تصریح کرد: ما مراکز مشاوره زیادی داریم یا با مراکز مشاوره زیادی قرارداد داریم. اغلب به این مراکز مشاوره مراجعه می کنند، زیرا نمی توان به زور به کسی مشاوره داد و ما این امکان قانونی را نداریم. اما اینکه این توصیه چقدر کاربردی است، نکته مهمی است.

وی خطاب به بانوان ایثارگر گفت: شاید بزرگترین کاری که می توانید انجام دهید کمک به خانواده شهدا و ایثارگران در حوزه معنوی و خانوادگی باشد و از این نظر پذیرفته ام که خانواده شهدا و ایثارگران شهدا قدرت خود را دارند باید برای کمک به دیگران استفاده کرد.

رئیس اداره خدمات رسانی به ایثارگران و ایثارگران در بخشی دیگر از سخنان خود با بیان اینکه اعتماد به جامعه قربانیان در بین مردم وجود دارد، برای بانوان ایثارگر نیز اظهار داشت: مردم یک بار صداقت شما را دیده اند. و می دانند که تو به دنبال چیزی نیستی و اگر بودی زن و فرزندت را نمی بخشید. فردی با این سطح از بخشش باید بسیار قابل اعتماد باشد. مردم ما آماده کمک هستند و به دنبال افراد قابل اعتماد برای کمک به آنها در راه هستند. قدر این ظرفیت بزرگی را بدانید که خداوند به خاطر بزرگی و همت شما این نعمت عزت را به شما داده است. ممکن است امروز هم از نظر مادی و هم معنوی به دیگران وابسته شوید.

قاضی زاده هاشمی خطاب به بانوان نیکوکار حاضر در جلسه اعلام کرد: شما عزیزان تمام یا بخشی از وجود خود را در اختیار خداوند قرار داده اید و نتوانسته اید از حوادث و مشکلات زمانه دوری کنید. امروز هم اگر حادثه یا مشکلی پیش بیاید به میدان می آیید و کمک می کنید. البته همه شهدا این خصوصیات را دارند، اما برخی بیشتر در جبهه و با پرچم و در میدان هستند و دیگران را دور خود جمع می کنند. امیدوارم این راه را با قدرت ادامه دهید.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا