این فیلم درباره سوءاستفاده از زنان در سینماست!

آفتاب نیوز :

فیلم سینمایی «استاد» با حضور سیدعماد حسینی کارگردان این فیلم جمعی از هنرجویان و اصحاب رسانه در صبح امروز سالن مرحوم رسول ملاقلی پور سازمان سینمایی سوره اکران شد.

حسینی در این نشست با اشاره به چالش های ساخت فیلم اول خود گفت: از زمان شروع تا فیلمبرداری این پروژه حدود دو سال طول کشید که یک سال و نیم از این زمان صرف فراهم کردن مقدمات کار از جمله گرفتن مجوز پروانه ساخت و نوشتن فیلمنامه شد. همچنین فیلمنامه آن ۲۰ مرتبه بازنویسی و این بازنویسی ها همزمان با پیش تولید فیلم انجام می شد.

این کارگردان با توجه به فرآیند نوشتن و اصلاح فیلمنامه ای که به موضوع سوء استفاده از زنان پرداخته شده است گفت: برای بهبود فیلمنامه با افراد مختلفی از جمله استادان دانشگاه دوستانی که در کشور های مختلف تحصیل کرده اند و روانشناسان مشورت شد.

وی افزود: در فیلمنامه به قربانیان سوء استفاده نیز مراجعه شد تا نظرات و احساسات واقعی آن ها در مورد موضوع فیلمنامه دریافت شود. این افراد که در دوران دانشجویی مورد سوء استفاده قرار گرفته بودند به بررسی احساسات و تجربیات واقعی پرداخته و اصلاحاتی را در فیلمنامه پیشنهاد دادند. همچنین هدف نهایی این بود که فیلمنامه ای قابل قبول و تأثیرگذار نوشته شود که احساسات واقعی را به درستی منتقل کند.

حسینی با بیان اینکه سواستفاده جنسی موضوعی مهم و جهانی است اظهار کرد: بحث سوء استفاده جنسی در موقعیت های قدرت به ویژه در محیط های دانشگاهی موضوعی مهم و جهانی است. این نوع سوء استفاده زمانی رخ می دهد که فردی با قدرت مانند استاد از موقعیت خود برای تحت فشار قرار دادن دانشجو استفاده می کند.

این کارگردان ادامه داد: در این راستا آثار متعددی نوشته شده است از جمله نمایشنامه اولئانا اثر دیوید ممت که به بررسی رابطه استاد و دانشجو می پردازد. همچنین بنده به عنوان یک استاد دانشگاه از مشاهدات خود در مواجهه با این موضوع در دانشگاه های ایران نیز استفاده کردم و امیدوارم درباره این مسئله تفکر و بررسی بیشتری صورت گیرد.

وی با اشاره به سیاست گذاری و قانون گذاری در رابطه با پروتکل های ارتباط استاد و دانشجو تصریح کرد: یکی از دوستان بنده که دکتری خود را در انگلستان گرفته است و تجربه تدریس در این کشور را دارد می گوید در کشور انگلستان و در شروع کار استاد فرم هایی به او داده می شود که پروتکل های ارتباط استاد و دانشجو را مشخص می کند؛ مثلا در این پروتکل ها آمده است که اگر دو طرف تمایل به برقراری رابطه ای داشته باشند باید این موضوع به صورت مکتوب به دانشگاه اعلام شود که این اقدام می تواند از سوءاستفاده ها و ابهامات بعدی جلوگیری کند.

کارگردان فیلم «استاد» با تأکید بر اینکه این موضوع در کشور ایران باید مورد توجه قرار گیرد بیان کرد: پروتکل های ارتباط استاد و دانشجو باید متناسب با فرهنگ بومی کشور ایران تنظیم شود. همچنین برای سیاست گذاری و قانون گذاری در این زمینه باید به این مسائل فکر و قوانینی برای رسیدگی به تخلفات وضع شود.

حسینی گفت: فیلم «استاد» حرف های مهمی برای اساتید و دانشجویان دارد و امیدوارم که این موضوع در جامعه مطرح شود و صاحب نظران از جمله جامعه شناسان روانشناسان و حقوق دان ها در مورد آن تأمل کنند و راهکار هایی ارائه دهند چون هدف ما این است که با طرح بحث در این زمینه وضعیت بهتری حاصل شود.

دکمه بازگشت به بالا