ارتباط میزان بالای آنتی اکسیدان خون با ریسک کمتر زوال عقل
طبق یک مطالعه جدید، افرادی که دارای بالاترین سطح آنتی اکسیدان های لوتئین، زآگزانتین و بتا کریپتوکسانتین در خون خود هستند، در دهه های آینده سطوح پایین تری نسبت به افرادی که سطح آنتی اکسیدان کمتری دارند، خواهند داشت.
لوتئین و زآگزانتین در سبزیجات سبز رنگ مانند کلم پیچ، اسفناج، کلم بروکلی و ریحان یافت می شوند. بتا کریپتوکسانتین در میوه هایی مانند پرتقال، پاپایا، ماندارین و خرما یافت می شود.
می بیدون، نویسنده این مطالعه از مؤسسه ملی سلامت در مریلند، گفت: «توسعه عملکرد شناختی انسان یک مشکل مهم بهداشت عمومی است. آنتی اکسیدان ها به محافظت از مغز در برابر استرس اکسیداتیو کمک می کنند، که می تواند باعث آسیب سلولی شود. تحقیقات بیشتری برای آزمایش اینکه آیا مکمل با این آنتی اکسیدان ها می تواند به محافظت از مغز در برابر زوال عقل کمک کند، مورد نیاز است.
این مطالعه شامل ۷۲۸۳ نفر بود که در شروع مطالعه حداقل ۴۵ سال سن داشتند. آنها در ابتدا معاینه فیزیکی، مصاحبه و آزمایش خون برای سطوح آنتی اکسیدانی داشتند. سپس آنها را به طور متوسط 16 سال دنبال کردند تا ببینند چه کسی زوال عقل دارد.
مطالعات نشان داده است افرادی که دارای بالاترین سطح لوتئین و زآگزانتین هستند نسبت به افرادی که سطوح پایین تری دارند کمتر در معرض ابتلا به زوال عقل هستند. هر افزایش استاندارد در سطوح لوتئین و زآگزانتین به میزان 15.4 میکرومول در لیتر با کاهش 7 درصدی خطر زوال عقل همراه بود.
در مورد بتا کریپتوکسانتین، هر افزایش استاندارد 8.6 میکرومول در لیتر با کاهش 14 درصدی در خطر زوال عقل همراه بود.
توجه به این نکته ضروری است که با توجه به عوامل دیگری مانند تحصیلات، درآمد و فعالیت بدنی، تأثیر این آنتی اکسیدان ها بر خطر ابتلا به زوال عقل تا حدودی کم بود.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان