۱۵ باور غلط نوجوانان درباره مصرف مواد مخدر
امروزه در بین جوانان نگرش ها و نظرات غلطی در مورد مواد مخدر و مصرف مواد وجود دارد که برای مصون ماندن مردم از مواد مخدر باید این باورها اصلاح شود.
به گزارش شیمیشی، 15 باور غلط جوانان در مورد مواد مخدر عبارتند از:
اعتراض اول: برخی افراد به دلیل ناآگاهی از معضل اعتیاد به مواد مخدر تصور می کنند که برخی از معتادان با وجود مصرف این ماده دچار مشکل و مشکل نمی شوند. این باور نادرست در بین مصرف کنندگان مواد دیده می شود و می گویند سال ها است که مواد مصرف می کنند و هرگز معتاد نشده اند و مشکلی هم نداشته اند.
در عین حال باید بدانید که تا کنون حتی یک مراجعه کننده شرایط بهتری را به دلیل مصرف دارو ندیده است، زیرا دیر یا زود مراجعه کننده به دلیل خواص داروها با مشکلات زیادی مواجه خواهد شد. علاوه بر این، هیچ تحقیق علمی نشان نداده است که مصرف داروها برای انسان مناسب و مفید است.
اعتراض دوم: مهمتر از همه برای برخی کار می کند و برای برخی دیگر نه.
باید مراقب باشیم که مصرف کنندگان را از روی ظاهرشان قضاوت نکنیم، زیرا مصرف مواد به نوع ماده مصرفی، مدت زمان مصرف، وضعیت جسمانی فرد و شدت مصرف مواد بستگی دارد.
سومین باور غلط: مصرف مواد مخدر به معنای لذت بردن است. برخی تصور می کنند مصرف مواد مخدر برای تفریح و گهگاه اشکالی ندارد، اما این نوع مصرف به طور اجتناب ناپذیر و ناآگاهانه به اعتیاد تبدیل می شود، در حالی که حتی یک بار مصرف می تواند منجر به رفتارهای خطرناک شود.
ایراد چهارم: چون شادی در جامعه وجود ندارد مردم مواد مخدر مصرف می کنند.
توجه داشته باشید که مصرف مواد مخدر سرگرم کننده نیست، بلکه خطرناک است. مصرف یکباره مواد در دوزهای مختلف با خطرات زیادی همراه است.
تصور غلط پنجم: همه مواد مخدر مصرف می کنند، بنابراین چیزی برای من وجود ندارد که مواد مصرف کنم.
توجه داشته باشیم که معتادان این رفتار یعنی مصرف مواد مخدر را یک هنجار برای توجیه اعمال خود می دانند; در صورت پذیرش بسیاری از افراد جامعه مواد مخدر مصرف نمی کنند و از سلامت جسمی، روحی، اجتماعی و معنوی برخوردارند.
نمای ششم: هیچ کس مجبور نیست از آن برای سرگرمی استفاده کند، همه چیز ارزش یک بار امتحان کردن را دارد.
باید گفت ناآگاهی از معضل اعتیاد به مواد مخدر و ماهیت و پارامترهای این بیماری پیچیده منجر به شکل گیری این باور نادرست می شود. بسیاری از افرادی که معتاد شده اند، با این ایده شروع کرده اند که گاهی اوقات مصرف مواد اعتیاد نیست. بر اساس نتایج تحقیقات، مصرف مواد مخدر باعث شادی مغز می شود به گونه ای که در صورت مصرف آن میل به ادامه مصرف آن را در پی خواهد داشت که آثار و پیامدهای منفی در پی خواهد داشت.
هفتمین باور غلط: دارو، یعنی دارو
نکته: مواد شامل مواد مخدر، محرک، توهم زا، محرک و حتی استنشاقی است و همگی مواد اعتیادآور هستند.
نمای هشتم: اگر کمتر بخورید معتاد نمی شوید.
این تصور نادرست به دلیل ناآگاهی از میزان مصرف دارو است، زیرا افرادی که از این ماده استفاده می کنند باید مقدار ماده را افزایش دهند تا به اثرات اولیه برسند.
نمای نهم: ضرر مصرف مواد محرک و توهم زا بسیار کمتر از مواد و مواد مخدر سنتی است.
اما مطمئن باشید ضرر و اعتیاد به مواد محرک و توهم زا بسیار زیاد و مضر است.
باور نادرست دهم: اگر ماده خالص و با کیفیت باشد، عوارضی ندارد و اعتیادآور نیست.
باید گفت هر نوع ماده ای اعتیادآور است و به افراد وابستگی ایجاد می کند.
یازدهمین باور غلط: معتادان به مواد مخدر افرادی بی سواد از اقشار پایین جامعه هستند.
برخلاف این باور؛ اهمیت مواد مخدر به گروه خاصی محدود نمی شود و سالنی است که متأسفانه تمامی طبقات اجتماعی که از عوارض و عواقب مصرف مواد آگاه نیستند و مهارت کافی را ندارند به سوی خود می کشد.
رویای دوازدهم: استفاده از داروها برای درمان بیماری ها مناسب است.
هیچ یک از مطالعات در صد سال گذشته مصرف مواد مخدر را به عنوان جنبه ای از درمان در نظر نگرفته است.
رویا 13. مصرف مواد مخدر ذهن را باز می کند.
مشتریان به دلیل مشکلات جسمی، روحی و اجتماعی مشکلات خود را به دلیل مصرف مسکرات ایجاد می کنند و به همین دلیل این باور نادرست توسط مافیای مواد مخدر و روانگردان ها برای جذب مشتریان جدید مطرح شده است. به یاد داشته باشید که خواب مناسب، تغذیه مناسب و اهداف مشخص تاثیر مثبتی در گشایش ذهن دارند.
رویای چهاردهم: استفاده از مواد منجر به خلاقیت می شود.
توجه داشته باشید که استفاده از مواد توهم زا می تواند باعث ایجاد توهم شود که با خلاقیت اشتباه گرفته می شود. به یاد داشته باشید که تمرین، مطالعه و پرورش ذهن باعث خلاقیت می شود.
ایراد پانزدهم:«حشیش» تلخ نیست.
اما جدای از اعتیاد، حشیش اثرات منفی بر مغز دارد، یعنی توهم و جنون. حشیش در کنار اعتیاد فیزیکی، اعتیاد روانی نیز در مصرف کننده ایجاد می کند.
انتهای پیام