اجتماعی

کنترل فرونشست اصفهان حداقل دو سال زمان نیاز دارد

شیمیشی/اصفهان مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با تاکید بر اینکه شدت فرونشست زمین در شهر اصفهان باید کنترل شود، گفت: اگر امروز تصمیم بگیرند که آب در اصفهان بی وقفه جریان داشته باشد، میزان فرونشست زمین در داخل شهر اصفهان متوقف نمی شود. 2 سال. می تواند از 15 سانتی متر در سال به 5 سانتی متر در سال افزایش یابد. سانتی متر در نهایت به 2 سانتی متر و شرایط پایدار خواهد رسید.

احمدرضا لاهیجان زاده امروز چهارشنبه 26 خرداد در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته محیط زیست با بیان اینکه پایداری زمین از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: موضوع جریان اراضی اصفهان باید اولین وظیفه سازمان حفاظت محیط زیست باشد. استان از آنجایی که پایداری زمین در خطر است، وجود مین در یک منطقه ممکن است باعث ایجاد تنش در منطقه شود، اما فرونشست زمین بر تمدن اثر می گذارد.

وی با بیان اینکه در تلاش هستیم رودخانه زاینده رود را با نشت های مختلف پر کنیم تا آب های زیرزمینی اشباع شود، گفت: 100 درصد سطح 47 هزار هکتاری دریاچه جهانی گکسونی خشک شده و آن را پیگیری کرده ایم. از طریق نهادهای قضایی

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان حداقل نیاز آبی برای پایداری رودخانه زاینده رود و حوضه گاوکسون را 313 میلیون متر مکعب در سال اعلام کرد که از این میزان 175 میلیون مترمکعب از سفره های زیرزمینی است و اظهار داشت: آب منطقه ای است. شرکت در جلسات اعلام می کند که آب ما در آنجا در رودخانه است، آن را رها می کنیم، اگر به باتلاق نرسد به ما ربطی ندارد و این صحبت ها در زمان بسته شدن جبهه آب انجام می شود. محل سد معمولی رودشتین 85 کیلومتر از دره و دو کانال جهت انتقال زمین کشاورزی است و به همین دلیل استعلام از آنها داریم و تشکیل پرونده دادیم.

وی با اشاره به اینکه آگاهی از کاربری اراضی بسیار مهم است، گفت: اگر رسانه ها نسبت به کاربری اراضی آگاهی نداشته باشند، اتفاقاتی مانند امروز رخ می دهد که بارگذاری در حوضه آبخیز زاینده رود بسیار بیشتر از ظرفیت آن است. حوضه ها یا بارهایی که در داخل شهر اصفهان هستند 50 کیلومتر فاصله دارد.

لاهیجان زاده خبر داد: در حال حاضر حجم مخزن سد زاینده رود تعیین کننده دبی این رودخانه است که اکنون حجم آب شرب اصفهان از زاینده رود 14.5 مترمکعب در ثانیه است و فقط برای آن باید حدود 460 میلیون مترمکعب تامین شود. آب آشامیدنی و سلامت انسان

وی یادآور شد: در پایان سال آبی گذشته حجم آب پشت سد 130 میلیون مترمکعب بود و بارندگی در ماه های گذشته کمک زیادی به تامین آب کرد. بر اساس بررسی های مرکز تحقیقات راه و شهرسازی دوبی، جریان پیوسته آب رودخانه زاینده رود اصفهان باید 15 متر مکعب در ثانیه باشد، یعنی حدود 480 میلیون مترمکعب آب از کف زاینده رود عبور کند. رودخانه. در شهر اصفهان همه ساله از پل های تاریخی بازدید می شود تا زمین سنگین شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان تصریح کرد: اگر امروز تصمیم بگیرند که این آب بدون وقفه در اصفهان جاری شود، ظرف دو سال میزان ریزش آب می تواند از 15 سانتی متر در سال به 5 سانتی متر و در نهایت به 2 سانتی متر و پایدار. . شرایط..

وی با بیان اینکه وزارت نیرو نیز در مطالعه ای دبی آب را 10 تا 11 متر بر ثانیه برآورد کرده است، تصریح کرد: در حال ارزیابی برداشت آب شرب اصفهان از نیروگاه باباشیخالی و حداقل دبی آب در جاده زاینده هستند. حدود یک میلیارد متر مکعب است در حالی که خروجی سد زاینده رود حدود یک میلیارد و 100 میلیون متر مکعب است یا اگر بارندگی بسیار خوب و سال آبی خوب باشد، خروجی سد یک میلیارد و 900 متر مکعب می شود. . میلیون متر مکعب

لاهیجان زاده با تاکید بر اینکه باید سایر هزینه ها را در نظر بگیریم گفت: چون سالانه بیش از یک میلیارد و 900 میلیون مترمکعب هزینه داریم اما منابع ما 950 میلیون مترمکعب بیشتر نیست. ما درخواست کردیم یک مرکز ملی برای بازگشت زاینده رود ایجاد شود زیرا مشکلات این حوضه بین دو استان مطرح است و وقتی تصمیمی گرفته می شود باید ملی و فراگیر باشد.

وی همچنین گفت: باید برای کشاورزی و صنعت در این حوضه برنامه ریزی شود و نیازهای صنعتی به ویژه صنایع بزرگ در زاینده رود کاهش یابد و به سمت استفاده از آب های نامتعارف حرکت کرد. مانند فاضلاب شهری و آب دریا.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با بیان اینکه باید سبک کشاورزی این حوضه تغییر کند و با توجه به مطالعات کاربری اراضی، بارگذاری جدید در دره زاینده رود رخ ندهد، گفت: همچنین لازم است هر آنچه وجود دارد مدیریت شود. انجام شده. تاکنون در حوض بارگیری شده است و اگر این کارها ظرف 10 سال انجام شود می توانیم جریان آب زاینده رود را ادامه دهیم.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا