کار با دستگاه مانیتورینگ علائم حیاتی

در این مقاله قصد داریم به آموزش کار با مانیتور علائم حیاتی بپردازیم، نگهداری بیماران به مدت طولانی در بیمارستان می تواند اثرات منفی بر روی بیمار و خانواده او داشته باشد، به عنوان مثال امکان ابتلا به برخی بیماری های عفونی بالا رفته و همچنین بستری طولانی مدت، هزینه های زیادی را ایجاد می کند که این موارد و برخی موضوعات دیگر مراقبت از بیماران در منزل را به عنوان گزینه ای مناسب مطرح نموده لازمه مراقبت از بیماران در منزل در دانستن  قیمت تجهیزات پزشکی مورد نیاز و همچنین آگاهی از نحوه کار آن ها می باشد، مجموعه معتبر ما ، مرکزی می باشد که با هدف ارتقای سطح سلامت جامعه به اجاره و فروش انواع تجهیزات پزشکی لازمه برای نگهداری بیماران نظیر مانیتور علائم حیاتی می پردازد

دستگاه مانیتور علام حیاتی یا همان مانیتورینگ چیست؟

مانیتور علائم حیاتی یا همان مانیتورینگ فیزیولوژیک، شامل یک مانیتور بصری و صفحه لمسی می باشد که دارای رنگ های واضح و مشخصی برای نشان دادن علائم حیاتی می باشد، به عبارتی مانیتورینگ به معنی تبدیل علائم حیاتی بیمار به داده های قابل مشاهده می باشد، این دستگاه برای نمایش سیگنال های علائم حیاتی بیمار در اورژانس، اتاق عمل، بخش مراقبت ویژه و یا حتی در منازل به کار می رود و تمامی علائم حیاتی ضروری بیمار را به طور مداوم جمع آوری کرده و در صورت بروز شرایط نامطلوب و بحرانی، هشدار لازم را به کادر درمانی می دهد، برای آموزش کار با دستگاه مانیتورینگ علائم حیاتی ابتدا شما را با پارامتر ها و اجزای آن آشنا خواهیم کرد.

مانیتورینگ علائم حیاتی چگونه کار می‌کند؟

یک مانیتورینگ علائم حیاتی پارامترهای مختلف مرتبط با بیمار را به روش های مختلف جمع آوری می کند. ورودی ها پس از تقویت و پردازش، بسته به نوع اطلاعات قابل نمایش، به صورت یک شکل موج و یا مقادیر عددی نمایش داده می شود. محدوده آلارم دستگاه بر روی مقادیر مشخص مربوط به هر پارامتر تنظیم می‌شود تا در شرایط نامناسب بیمار، به تیم پزشکی هشدار داده شود. ‏

این مانیتور توانایی اندازه گیري پارامترهاي حیاتی بیمار، نمایش شکل موجها، ذخیره اطلاعات بیمار و … را دارد. صفحه نمایش کریستال مایع TFTرنگی آن قادر است شکل موجها و پارامترهاي بیمار را به وضوح نمایش دهد. صفحه کنترل و ناب و راحت بودن استفاده از منوي سیستم شما را قادر میسازد تا به راحتی شکل موجها را روي صفحه ثابت نگه داشته، هر کار دیگري را انجام دهید.شما می‌توانید دوره تعمیر انواع برد دستگاه مانیتورینگ علائم حیاتی از برند ها مختلف که توسط مرکز فنی و مهندسی تعمیرات تخصصی دکتر برد ارائه می‌شود را شرکت کرده و اطلاعات خود را بروز نمایید

اجزا مختلف دستگاه مانیتورینگ حیاتی

کلیدهای کنترلی

به وسیله این مجموعه می‌توان سرعت و سهولت مناسب انواع تنظیمات دستگاه را انجام داد. کلیدهای تنظیم دستگاه ممکن است به صورت فشاری یا ولومی هستند. در مدل های جدید تر از صفحه نمایشگرهای لمسی به منظور تنظیم پارامترهای مختلف دستگاه استفاده می‌شود.

لید های کنترل کننده عملیاتی

ALARM SILENC

با فشردن این کلید می توان صدای آلارم را به طور موقت به مدت 2 دقیقه قطع کرد.

FREEZE

از این کلید جهت ثابت کردن سیگنال های روی صفحه استفاده می‌شود. با فشار مجدد آن، ترسیم سیگنال ها ادامه خواهد یافت.

HOME MENU

با این کلید می‌توان همواره به منو یا صفحه قبل بازگشت.

POWER

از این کلید جهت روشن یا خاموش کردن سیستم استفاده می گردد.

@

با این کلید می توان روشنایی تصویر را کم و زیاد کرد. علاوه بر این کلیدها ، 5 کلید فشاری در قسمت پایین صفحه نمایش برای استفاده از امکانات و عملکردهای سیستم قرار دارند.

صفحه نمایش

در این صفحه ، شکل موج ها ، حالت ها و مقادیر انتخاب شده ، پیغام های خطا ، مقادیر تنظیم محدوده های آلارم دستگاه ، تاریخ ، ساعت و صفحه TREND و صفحه SET UP قابل رؤیت می باشد.

کلیدهای کاربردی

کلیدهای کاربردی که در جهت تنظیم محدوده ها و روشن یا خاموش کردن آلارم ها در منوی آلارم مورد استفاده قرار می گیرند.

  • SELECT

با فشردن این کلید می توان هر یک از متغیرهای محدوده ی بالا و پائین آلارم مربوط به پارامترهای عددی را جهت تغییر و تنظیم انتخاب نمود. این آمادگی بصورت تغییر رنگ پس زمینه ی پارامتر عددی قابل مشاهده می باشد.

  • ON/OFF

با این کلید می توان دستگاه را نسبت به آلارم پارامترهای موجود فعال یا غیرفعال نمود.

  • INC

با این کلید می توان محدوده ی عددی آلارم انتخاب شده را زیاد کرد.

  • DEC

با این کلید می توان مقدار محدوده ی عددی آلارم انتخاب شده را کم کرد.

  • SAVE

با این کلید می توان تغییراتی را که در صفحه ی آلارم ایجاد شده ذخیره و اعمال کرد.

  • HOME/MENU

جهت خارج شدن از صفحه آلارم و برگشت به منوی اصلی مورد استفاده قرار می گیرد. دستگاه قادر به تشخیص و حذف پالس PACE MAKER می باشد. در صورت فعال بودن PACED ECG ، سیگنال ناشی از PACE MAKER تشخیص داده شده و آنها در شمارش نبض دخالت داده نمی شوند. سیگنال های PACE تشخیص داده شده توسط خط های عمودی به ارتفاع یک سانتیمتر روی سیگنال ECG قابل رؤیت خواهند بود

پارامترهای مانیتور علائم حیاتی

قبل از اینکه بتوانیم به آموزش کار با مانیتور علائم حیاتی بپردازیم باید با پارامترها نیز آشنا شویم، پارامتر یا همان ماژول ها مقادیری هستند که توسط مانیتورینگ اندازه گیری و نمایش داده می شوند، معمولا برخی از این ماژول ها به طور پیش فرض روی دستگاه ها وجود دارند اما بقیه آن ها در صورت درخواست مشتری، به روی دستگاه نصب می شوند.در صورتی که هر یک از این موارد از حد استاندارد تعریف شده کمتر و یا بیشتر باشد، هشدار صوتی و یا تصویری دستگاه فعال خواهد شد، برخی از این پارامترها عبارت اند از: TEMP دمای بدن، RR سرعت تنفس، HR ضربان قلب، SP02 درصد اشباع اکسیژن، PR سرعت ضربان، NIBP فشار خون غیر تهاجمی، IBP فشار خون تهاجمی، CO2 کربن دی اکسید، AG گاز بیهوشی

آموزش کار با مانیتور علائم حیاتی

  • در ابتدا باید وضعیت بیمار تشخیص داده شود.
  • در شرایطی که قسمت بالای بدن تحت عمل جراحی قرار گرفته و یا آسیب دیده باشد، چست لید ها در قسمت های تحتانی و در صورتی که آسیب در قسمت های پایینی باشد، چست لیدها در نواحی بالایی بدن نصب می شوند.
  • در زمان هایی که تنها سر شخص سالم و یا در دسترس باشد، چست لید سبز به روی پیشانی متصل می شود، به یاد داشته باشید در صورتی که لید ضعیف باشد و دستگاه لید 2 را نمایش دهد، باید در تنظیمات دستگاه، لید 2 را به 1 تغییر داد تا قدرت لید افزایش پیدا کند.
  • در صورت بروز مسائلی که امکان اتصال چسب لید به روی بالاتنه فرد ممکن نباشد، چست لید زرد روی ساعد دست چپ، چست لید قرمز روی ساعد دست راست و چست لید سبز هم روی ساق پای چپی متصل می شوند.

کلام آخر

تا به اینجا با مانیتورینگ، اجزای آن و آموزش کار با مانیتور علائم حیاتی پرداختیم، در صورت نیاز به خرید یا اجاره این دستگاه، به شما این اطمینان را می دهیم که مانیتورهای علائم حیاتی مرکز  آربون مد همگی دارای کیفیت بالا و قیمت مناسب و مطقی بوده و از پشتیبانی 24 ساعته نصب و تعمیر برخوردار می باشند.

دکمه بازگشت به بالا