قاجار به بهانه مدرنیزه‌ کردن ایران، تعزیه و نقالی را از بین برد

علی نصیریان:

قاجار تزیه و نقالی را به دلیل مدرن شدن ایران حذف کرد

علی نصیریان بازیگر پیشکسوت عرصه تئاتر، سینما و تلویزیون گفت: در دوران رضاخان تمام پدیده های قدیمی برای مدرن شدن ایران حذف شد. و آنها فکر می کردند که می توانند از این طریق نوآوری کنند!

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی نصیریان بازیگر پیشکسوت عرصه تئاتر، سینما و تلویزیون گفت: در دوره رضاخان می گفتند برای اینکه ایران را مدرن کن، همه پدیده های قدیمی را باید نابود کرد تا برای ناصرالدین جایگاهی بسازند، چون ظاهر حوزی و نقالی و تاج و تخت را ظالمانه می دانستند و این اشتباهشان بود. این سنت های خوب و ارزشمند باید از بین برود.

وی همچنین گفت: من شخصا در این تئاترها کار کردم، اولش همین سیاه بازی بود، بعد پهلوان کچل و امیرارسلان.

نصیریان توضیح داد: در آن زمان دو سه سالن تخت حوزه ای در ایران وجود داشت که یکی از آن ها تئاتر سعدی بود که در گاراژ گذرگاه گمرک بود و خوشحال بود و برای مراسم بعدی دوباره با او تماس گرفتند! یعنی رایگان بود و چارچوبی نداشت.

وی همچنین گفت: تئاتری به نام ایران تئاتر در دروازه قزوین بود، تئاتر دیگری شاهین در فردوس باخ بود که اثری از مهدی مصری دیدم که از شخصیت ها الهام گرفت و سپس سیاه و سفید آن را نوشتم. در عرصه تئاتر سنت نویسندگی نداشتیم و از همه چیزهایی که قبلاً شناخته شده بود استفاده می کردیم و نویسندگان امروزی به جز کم و بیش بیضی، در برخی آثار خود از تکنیک های جدید استفاده می کنند.

دکمه بازگشت به بالا