اجتماعی

دریافت کد رهگیری رایگان قرارداد اجاره چگونه است؟

در حال حاضر نسخه آزمایشی سامانه مبادلات مسکن کشور آغاز شده است و در گام اول امکان دریافت کد رهگیری رایگان قرارداد اجاره توسط مستاجران و مالکان و نیاز به استفاده از خدمات این سامانه وجود دارد. ثبت نام در سامانه ملی مسکن و مسکن است.

به گزارش شیمیشی، از چهارشنبه 3 خرداد 1402 نسخه های آزمایشی سیستم مبادلات املاک کشور برای اولین بار امکان ثبت قراردادهای اجاره به صورت رایگان و دریافت کد رهگیری از مالکان و مستاجران بدون مراجعه به دفاتر مسکن فراهم شد. دریافت کد رهگیری تاکنون فقط در اختیار مشاوران املاک بود. شهروندان می توانند از طریق سایت amlak.mrud.ir در قسمت «سامانه ثبت نام رایگان مسکن» به این سامانه دسترسی داشته باشند.

چگونه کد رهگیری قرارداد اجاره رایگان دریافت کنیم؟

سامانه املاک فقط برای افرادی قابل استفاده است که قصد ایجاد اجاره نامه جدید یا دریافت کد رهگیری را دارند. توجه داشته باشید که فقط می توانید در مورد کد رهگیری تولید شده پس از ثبت قرارداد در این سامانه سوال کنید. بنابراین کد رهگیری دریافتی از مشاوران املاک در این سامانه استعلام نمی شود.

کسانی که قبلا کد رهگیری دریافت کرده اند برای دریافت ودیعه مسکن به «سامانه جامع طرح های حمایتی مسکن» مراجعه کنند. همچنین شهروندان می توانند از سامانه گسترده طرح های حمایتی مسکن برای تسهیلات ساختمانی، تسهیلات کمک واریزی و موارد مشابه استفاده کنند.

برای خوداظهاری سکونت و املاک تحت مالکیت خود می توانید از سامانه ملی املاک و مستغلات کشور استفاده کنید.

برای استفاده از امکانات این سامانه، لازم است ابتدا اطلاعات هویتی، مشخصات ملک، محل سکونت و سایر موارد خود را در سامانه ملی مسکن و مسکن کشور تکمیل و ثبت نمایید. در صورت تکمیل اطلاعات لازم در سامانه املاک و مسکونی، می توانید برای خانه تحت مالکیت خود در همین سامانه (سامانه بورس املاک کشور) قرارداد اجاره ایجاد کنید.

چگونه کد رهگیری قرارداد اجاره رایگان دریافت کنیم؟

در حال حاضر تنها امکان ایجاد قرارداد اجاره برای املاک با گواهی 6 دانگ وجود دارد. پس از ثبت قرارداد، کد رهگیری قرارداد در اختیار طرفین قرارداد قرار می گیرد. تمامی مراحل ایجاد و ثبت قرارداد و همچنین دریافت کد رهگیری رایگان می باشد.

برای ثبت قرارداد ابتدا مستاجر (مالک ملک) باید قرارداد ببندد و در مراحل بعدی مستاجر نیز به قرارداد اضافه می شود و مستاجر به تنهایی نمی تواند قرارداد ببندد. برای ایجاد و ثبت قرارداد اسنادی از قبیل سند ملکی، شناسنامه طرفین قرارداد و صورتحساب ملک مورد اجاره (در صورت بدهی) مورد نیاز است.

در فاز اول بهره برداری سامانه، امکان ثبت و بررسی قراردادهای ثبت شده برای قراردادهای اجاره مسکن به صورت آنلاین به صورت تک به تک (یک مالک شش دانگ به ازای هر مستاجر) و مستاجر (مالک ملک) فراهم شده است. ) و مستاجر می تواند قرارداد اجاره واحد مسکونی را در این سامانه تکمیل و کد رهگیری و نسخه الکترونیکی آن را دریافت کند.

وزارت راه و شهرسازی در حال تکمیل سامانه مسکن است و اعلام کرده است که در آینده ای نزدیک شهروندان عزیز این امکان را خواهند داشت که انواع قراردادهای مسکن را به صورت مستقل یا از طریق مشاوران مسکن در این سامانه منعقد کنند.

داشتن کد رهگیری برای کلیه قراردادها الزامی است. تا پیش از این یکی از کاستی های بازار اجاره، ثبت قراردادها در اسناد قدیمی بود که بعضاً فروخته می شد و مبنای قانونی نداشت. برای این امر لازم است قراردادهای با کد رهگیری بین مردم پخش شود.

انتهای پیام

تیم خبری مقالات اجتماعی

پژوهشگر اجتماعی با نگاهی منطقی و نوآورانه. ارائه دیدگاه‌های تازه درباره تفاوت‌های فرهنگی و مسائل اجتماعی.
دکمه بازگشت به بالا