تلاش برای کاهش ضایعات غذایی جهانی به فضا رسید
شیمیشی/ خراسان رضوی همه ما مواد غذایی را هدر می دهیم و زباله های غذایی، محصولات تازه فاسد شدنی و محصولات کشاورزی آسیب دیده تقریبا یک سوم کل مواد غذایی تولید نشده را تشکیل می دهند.
بر اساس گزارش سازمان ملل، حدود 13 درصد از مواد غذایی تولید شده در سراسر جهان بین برداشت و فروش از بین می رود، اما تخمین زده می شود که 17 درصد توسط خانوارها، خرده فروشان و بخش خدمات غذایی تلف می شود.
کاهش ضایعات مواد غذایی نه تنها برای بودجه خانوار مفید است، بلکه برای محیط زیست نیز مفید است. تولید کمتر به معنای استفاده کمتر از منابعی مانند زمین، آب و دام است که به نفع محیط زیست است و می تواند به کاهش انتشار کشاورزی و مواد غذایی کمک کند.
برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد تخمین می زند که در سراسر جهان، سالانه 931 میلیون تن مواد غذایی هدر می رود که حدود 74 کیلوگرم در هر خانواده است.
خانوارها حدود 569 میلیون تن غذا را دور می ریزند، در حالی که بخش خدمات غذایی جهانی 244 میلیون تن و فروشگاه های مواد غذایی مسئول حدود 118 میلیون تن هستند. خوشبختانه راه حل های جدیدی برای حل مشکل ضایعات مواد غذایی در حال توسعه است.
میوه ها و سبزیجات بد یا لکه دار اغلب توسط سوپرمارکت ها رد می شوند، حتی اگر خوراکی باشند و قابل استفاده باشند. در استرالیا، این اقلام غیرقابل فاسد شدن با قیمت های پایین برای مصرف کنندگان ارسال می شود. استرالیا سالانه 7.6 میلیون تن ضایعات غذایی تولید می کند، بنابراین استفاده از مواد غذایی “کثیف” می تواند به کاهش استفاده از آب و زمین و جلوگیری از انتشار غیرضروری گازهای گلخانه ای کمک کند.
کشاورزی هیدروپونیک برای مکان هایی مانند عربستان سعودی و سایر مناطق با خاک نامناسب مهم است. آب و هوای گرم و خاک شنی عربستان سعودی به این معنی است که این کشور به شدت به مواد غذایی وارداتی وابسته است. با این حال، طرح کشاورزی هیدروپونیک از آب برای تولید مواد غذایی تازه به صورت محلی و کاهش وابستگی به واردات استفاده می کند.
برچسب های محافظ پوشیده شده با یک عامل ضد میکروبی گیاهی می توانند رسیدن میوه را کند کرده و عمر مفید میوه را تا دو هفته افزایش دهند.
تلاشها برای کاهش ضایعات غذایی جهانی به فضا نیز رسیده است. گزارش جهانی برنامه های کاربردی در کشاورزی مجمع جهانی اقتصاد به بررسی ارزش استفاده از داده های ماهواره ای برای افزایش امنیت غذا و آب و تقویت اقدامات اقلیمی می پردازد.
انتهای پیام