این مردان بیشتر در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان هستند
بسیاری از مطالعات تأثیر مثبت یا خنثی توده چربی بدن را بر سلامت استخوان نشان داده اند. توده بدن بدون چربی شامل وزن تمام اندام ها، پوست و استخوان ها به استثنای چربی است.
ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی اغلب تصور می کنند که افرادی که اضافه وزن دارند، تراکم استخوان بالاتری دارند و احتمال شکستگی کمتری دارند و در نتیجه، کمتر از نظر پوکی استخوان غربالگری می شوند.
راجش کی جین از دانشکده پزشکی شیکاگو می گوید: «ما دریافتیم که توده چربی بالاتر با تراکم استخوان کمتر مرتبط است و این در مردان بیشتر از زنان بود. مطالعه ما نشان می دهد که اثرات وزن بدن بر پوکی استخوان به ترکیب چربی و سایر بافت ها بستگی دارد و اضافه وزن به تنهایی باعث پوکی استخوان نمی شود.
محققان تراکم استخوان و ترکیب بدن 10814 فرد زیر 60 سال را در پایگاه داده بررسی ملی سلامت و تغذیه (NHANES) از سال 2011 تا 2018 مورد بررسی قرار دادند. آنها دریافتند که ارتباط مستقیم و قوی بین توده غیرچربی و تراکم استخوان در مردان و زنان وجود دارد. در مقابل، رابطه بین توده چربی و تراکم استخوان به خصوص در مردان کمی معکوس بود. به عبارت دیگر، افرادی که توده بدون چربی بیشتری دارند، استخوان بیشتری نیز دارند و در مقابل، افرادی که توده چربی بیشتری دارند، استخوان کمتری دارند.
جین میگوید: «ارائهدهندگان مراقبتهای بهداشتی باید غربالگری پوکی استخوان را در بیماران دارای اضافه وزن، بهویژه آنهایی که سایر عوامل خطرزا مانند سن بالا، سابقه خانوادگی، شکستگیهای قبلی استخوان و استفاده از استروئید دارند، در نظر بگیرند.»