بین الملل

اردوغان خود را وارث عثمانی می‌داند و به ایران نگاه چالدرانی دارد/ آذری‌ها خاک می‌خورند اما خاک به دشمن نمی‌دهند

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری آنا ، “در روزی که امت اسلامی به دلیل عقب ماندگی های فراوان در امور صنعت ، اقتصاد ، فناوری و … در محاصره دشمنان انتقام جوی و انتقام جوی قرار دارد ، ملل اسلامی اسلامی گناهی نابخشودنی هستند.

“امروز بر عهده اعضای امت اسلامی در تمام کشورهای اسلامی ، به ویژه صاحبان قدرت است که از هرگونه رفتار و گفتار تفرقه افکنانه خودداری کنند و از هر چیزی که باعث می شود امت مرده جدا شوند ، متلاشی شوند. “

متن بخشی از بیانیه قاطع و غافلگیرکننده نمایندگان رهبر معظم انقلاب در استانهای شمال غربی کشورمان (آذربایجان شرقی ، آذربایجان غربی ، زنجان و اردبیل) در پاسخ به سخنان تفرقه انگیز رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در سفر به باکو است.

رجب طیب اردوغان

رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه

این بار رئیس جمهوری ترکیه نه برای اشغال سرزمین های سوریه ، لیبی ، خاورمیانه ، جمهوری آذربایجان و … بلکه برای جدا کردن بخشی از خاک کشور مقاومت از منطقه ، ساز خود را به جمهوری اسلامی ایران پیوند داد. وی در مورد حاکمیت و تمامیت ارضی کشور ما صحبت کرد.

شعری که اشتباه خوانده شد

وی چشم انداز ایران گرانبهای ایران را دارد و سعی کرد با خواندن شعر جدایی طلبانه خود در باکو ، جایی که فکر می کند نقض تمامیت ارضی ایران و تجزیه آذربایجان است ، در امپراتوری “نئو عثمانی” خود مکانی برای این منطقه تصور کند. .

“آنها ارس را برداشته و آن را با چوب و سنگ آهن پر کردند / من نمی توانم از شما جدا شوم ، آنها ما را به زور جدا کردند.”

این شعر از آن دست شعرهایی است که در زمینه ادبیات تجزیه طلبی مورد توجه قرار می گیرد و مربوط به جدایی منطقه قفقاز از ایران بود ، جایی که رودخانه ارس پس از معاهده گلستان در سال 1813 و بعداً براساس پیمان ترکمانچای به عنوان مرز بین ایران و روسیه انتخاب شد. در سال 1828 ، تمام مناطق شمال رودخانه از ایران جدا و به روسیه الحاق شد.

آیا مشاوران اردوغان نمی دانند شعری که آنها از زبان رئیس جمهور زنده مانده از کودتا سروده اند توسط ایرانیانی که از وطن خود اخراج شده اند سروده شده است؟

200 سال می گذرد که ایرانیان ساکن در 17 استان قفقاز که توسط اتحاد جماهیر شوروی ، بابا توپراقی و میهن تاریخی خود از وطن جدا شده بودند ، عزادار شده و با آنها زندگی می کردند. چه شعر ندامت ، با آرزوی جدایی آقای رئیس جمهور!

نیاز به بسیج و پاسخ قاطع به ابزارهای دیپلماتیک

جمهوری اسلامی باید بین توهین و روابط با ترکیه مرز مشخصی بگذارد. اگرچه ادامه ، گسترش و گسترش روابط با ترکیه به عنوان یکی از سه قدرت در منطقه غرب آسیا برای تهران بسیار مهم است ، اما بزرگنمایی رئیس جمهور در باکو درباره ایران را باید یکی از این کلمات دانست که پاسخگوی تمام نیازهای موجود در در روابط بگذارید دوگانگی بی پاسخ نماند.

انتقادی که به دستگاه دیپلماسی کشور وارد شده این است که سیاستهای انفعالی سالهای اخیر در پاسخ به توهین اردوغان و پس از احضار سفیر ترکیه در تهران به وزارت امور خارجه ، باعث خجالت کشورهای مختلف از جمله ترکیه شد. . ترکیه خوانده می شود. طبیعتاً علاوه بر پاسخ به توهین قبلی ، وزارت امور خارجه باید به فکر جدی درباره انفعال آنکارا باشد و پاسخ مناسب دهد.

وزارت امور خارجه

در 15 ژوئیه 2016 ، هنگامی که ارتش ترکیه علیه اردوغان کودتا کرد ، ایران اولین کشوری بود که کودتا را محکوم کرد ، حمایت قاطع خود از آنکارا را اعلام کرد و آمادگی خود را برای هرگونه کمک سیاسی یا نظامی اعلام کرد.


بیشتر بخوانید:

سفیر ترکیه با وزارت امور خارجه تماس گرفت


در سالهای اخیر ، علیرغم برخی سخنان و تجارب رئیس جمهور ترکیه ، مقامات ایرانی هرگز اجازه خراب شدن روابط دو کشور را نداده اند. این بار اظهارات جدایی طلبانه اردوغان می تواند بر روابط سیاسی هر دو طرف تأثیر بگذارد.

صادق ملکی ، متخصص امور ترکیه وی گفت: “اردوغان و هوادارانش باید بدانند که مردم آذربایجان هنوز در خط مقدم تهدیدهای جمهوری اسلامی ایران قرار دارند.” آنها زمین می خورند ، اما به دشمن زمین نمی دهند. “

وی افزود: غرب بیش از 400 سال در تلاش است تا جنگی بین وراث صفوی-عثمانی برقرار کند و اردوغان اکنون به عنوان معمار اصلی دستیابی به این هدف تبدیل شده است. به طور طبیعی ، صحبت در مورد ارس ، ارگ و سبلان در راهپیمایی عقبه باکو نشان دهنده ذهن شخصی است که خود را وارث امپراتوری عثمانی می داند و دارای ایدئولوژی کلدانی ایران است.

صادق ملکی

اردوغان گفت: “به عنوان یک مهمان بی سواد آناتولی ، اردوغان می داند که اگر ادعای تاریخی اساس سیاست امروز باشد ، در تاریخ دوردست ، این چهارراه خشایارشا و داریوش بود و در تاریخ اخیر ، تا آنجا که به درسیم ، دیاربکر و آنتالیا تبدیل شده بود ، کشور همه پیروان بود.” او گفت. آنها “پادشاه خطا” بودند.

مالکی گفت: “اردوغان از کردها که ستون فقرات فرهنگی ایران هستند و از علویان که ستون فقرات مذهبی ایران هستند می ترسد و برای پنهان کردن این ترس ، اقداماتی را انجام داده است که منجر به تجزیه ترکیه خواهد شد.” آذربایجان رئیس ایران است و اگر اتحادیه ای باشد ، پیروان كاه ختایی همه با مام میهن كه ایرانی است پیوند خواهند خورد.

به گفته آنا ، اصول سیاست ایجاب می کند که سیاستمدار ابتدا تحقق خواسته خود را با دقت در نظر بگیرد و سپس آن را بیان کند تا از وزن علمی ، سیاسی و اجتماعی او کاسته نشود. البته هیچ سیاستمداری به احترام اردوغان آن شعرها و شعرها را ناخواسته بر زبان نیاورد ، اما سیاستمداران و کسانی که دستی در آتش سیاست دارند می دانند که راوی از آن شعرها فروتر نیست. اردوغان باید “حیدر علی اف” را بخاطر بسپارد که وقتی از او در مورد عضویت سوال شد ، گفت: “کسانی که آن را بزرگ می کنند دیوانه هستند ؛ زیرا این کار باید از بدن شروع شود ، نه برعکس!

البته سیاست حسن همجواری و همکاری با همسایگان یکی از آن اصول جدی و صریح انقلاب اسلامی است که همیشه مورد تأکید مقام معظم رهبری بوده است ، بنابراین همه همسایگان و مسلمانان ، به ویژه در آذربایجان و ترکیه ، باید بدانند که در شرایط حساس منطقه ، تهدیدها و توطئه های پیچیده ای مورد نیاز است. دشمن تفرقه انداز است.

انتهای پیام / 4033 / ص

دکمه بازگشت به بالا